‘Dört saatten fazla uyuyorsanız mühendis olamazsınız’

Zirve Üniversitesi Kariyer Günleri’nde öğrencilerle bir araya gelen bilgisayar mühendisi Abdurrahman Koçak, “Mühendis adayları aksiyona geçmeli ve sürekli çalışmalı, eğer dört saatin üstünde uyuyabiliyorsanız yeterli çalışmıyorsunuz demektir.

Google Haberlere Abone ol
‘Dört saatten fazla uyuyorsanız mühendis olamazsınız’

Zirve Üniversitesi Kariyer Günleri’nde öğrencilerle bir araya gelen bilgisayar mühendisi Abdurrahman Koçak, “Mühendis adayları aksiyona geçmeli ve sürekli çalışmalı, eğer dört saatin üstünde uyuyabiliyorsanız yeterli çalışmıyorsunuz demektir.” diye konuştu.

Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen Kariyer Günleri Sektör Buluşmaları Zirve Üniversitesi’nde gerçekleşti. Program kapsamında mühendis adayları sektörün önemli isimlerinden kariyer hikayelerini dinledi. “Elle tutulabilen ürünler ortaya koymalısınız, mühendisin CV’si kağıt üzerinde olmaz” diyen Koçak, “Sadece okul hayatına yönelik çalışmalar yapan öğrenciler iş hayatında başarılı olamaz. Pratiğe yönelik çalışmalısınız.” dedi.

Mimar Bilişim Şirketi Yöneticisi Bilgisayar Mühendisi Sinan Sarıoğlu da genç mühendis adaylarına şu tavsiyelerde bulundu: “Silikon Vadisi öğrenciler tarafından ulaşılamaz ve girilemez görülüyor, hedefini açık bir şekilde belirleyen öğrenciler için burası hayal değil. Kendinize örnek kişiler belirleyin ve bu kişilerin başarı yollarını takip edin.” Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun olacak öğrencilere yönelik iş alanları hakkında da bilgi veren Sinan Sarıoğlu, e-devlet projelerinin de mühendislik öğrencileri için güzel bir alan olduğunu belirtti.


REFERANS MEKTUPLARINA DİKKAT
İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Celep, sektörde etkili çalışmak için üniversite eğitiminin çok önemli olduğuna değinerek şunları söyledi: “Eğer bu işi yapmak istiyorsanız bu eğitime ihtiyacınız var. Gelecekte mutlak başarıyı yakalayabilmek için staj dönemlerinizi mümkün olduğunca dolu dolu geçirin. İş başvurularında kullandığınız tavsiye (referans) mektuplarında kendinize dair her türlü bilgiyi yazmanız gerekiyor. Referans mektuplarınızı hazırlarken çok dikkatli olun.”

ÇEVRENİZE DUYARLI OLUN
Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Aytek, son dönemde Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları örnek göstererek, “Gaziantep’teki çarpık kentleşmenin önüne geçebilmek için uzun bir süredir çalışmalarımız devam ediyor. İnşaat sektöründe yeni yatırımlar yaparak, toplu konut projeleriyle çarpık kentleşmeyi ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ancak bunu yaparken komşuluk ilişkilerine ve aile ilişkilerine duyarlı hareket ediyoruz. Konut projelerimizdeki semtlerde oturan kişiler uzun süredir komşuluk yapan ya da akrabalarına yakın oturan kişiler. Bu yapılanmayı bozmadan oradaki vatandaşlarımızı toplu konutlara taşımaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

Aytek, Zirve Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin şanslı olduğunu söyleyerek, “Üniversitedeyken uygulama yapma ve staj imkanlarına sahip oluyorsunuz. Bu deneyim mezun olduktan sonra sektöre daha bilinçli atılmanızı sağlayacaktır. Staj dönemlerinizi iyi değerlendirin.” diye konuştu.




CİHAN

Yorumlar