Dört gün süren 'stratejik gelişim plan eğitimi semineri' sona erdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Kampı’nda belediyelerde çalışan planlama sorumlularına ‘Yerel Yönetimlerde Stratejik Gelişim Planı Eğitimi’ konulu seminer verildi.Samsun Büyükşehir Belediyesi ve OKA tarafından düzenlenen,...

Google Haberlere Abone ol
Dört gün süren 'stratejik gelişim plan eğitimi semineri' sona erdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Kampı’nda belediyelerde çalışan planlama sorumlularına ‘Yerel Yönetimlerde Stratejik Gelişim Planı Eğitimi’ konulu seminer verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve OKA tarafından düzenlenen, Samsun Belediyeler Birliği’nce 28-29 Nisan ve 5-6 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılan ‘Yerel Yönetimlerde Stratejik Gelişim Planı Eğitimi’ konulu eğitim tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu’nun verdiği seminerin kapanış töreni; Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Büyükşehir Daire Başkanları, Büyükşehir ve ilçe belediye çalışanları ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim semineri hakkında bilgi veren İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, “Belediyeler 6 ay içerisinde 2015 yılından itibaren geçerli olmak üzere önceki dönemleri nasıl yöneteceklerine dair stratejik planlar yapacaklar. Belediyeler artık yönettikleri alanda ne oluyor, ne bitiyor üzerine bu alanda çalışan bütün kurum ve kuruluşların geleceğe yönelik çalışmalarını da bilerek ve hesaba katarak hepsini kapsayan bir gelecek planı yapacaklar. Biz burada arkadaşlara eğitim verirken, sadece belediyelerin kurum olarak yapacağı kurumsal planların dışında yönettikleri alandaki bütün ihtiyaç ve sorunları çözmeye yönelik bir gelişim anlamında bir plan yapmalarını önerdik.” diye konuştu.

Sertifika töreni öncesi konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “4 gündür İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu katılımcılara eğitim verdi. Yerel yönetim seçimleri yapıldıktan sonra bütün belediyelerimiz, bütün kamu kuruluşlarımız yaklaşık 6 ay içerisinde bir sonraki yılın ve bir sonraki döneme kadar olan çalışma planını hazırlaması gerekiyor. Dolayısıyla bu eğitim seminerinin belediye çalışanlarımıza ciddi anlamda katkı sunduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından, eğitim seminerine katılanlara protokol tarafından katılım belgeleri dağıtıldı. CİHAN

Yorumlar