Dördüzlerden biri vefat etti, biri bitkisel hayatta

Yaşadıkları dram ile Türkiye gündemine gelen Gaziantepli dördüz bebeklerden biri gözlerini hayata yumdu.

Google Haberlere Abone ol
Dördüzlerden biri vefat etti, biri bitkisel hayatta

Yaşadıkları dram ile Türkiye gündemine gelen Gaziantepli dördüz bebeklerden biri gözlerini hayata yumdu. Dördüzlerden Hebun isimli bebek enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti. Bitkisel hayata giren Şervan Yılmaz da makineye bağlı olarak yaşama tutunmaya çalışıyor. Hastane hastane gezdiklerini dile getiren dördüzlerin dedesi Ethem Özkan, devletten yardım beklediklerini söyleyerek "Sayın başbakan ikide bir '3 çocuk' diyordu, bizim dördüz çocuklarımız oldu, 7 yaşında bir çocuğumuz daha var. 'Teşvik hakkı' dediler, biz bugüne kadar bir teşvik almadık. Çocuklar hasta. Biri vefat etti, biri de şimdi ağır hasta." dedi.

    İlk çocuktan 7 yıl sonra ilaç tedavisiyle hamile kalarak dördüz bebekleri olacağının haberini alan anne Zehra Gökmen, bu mutluluğu yaşayamadan doğumdan bir hafta önce eşini kaybetti. Eşini kaybetmenin acısını dördüz bebekleriyle gidermeye çalışan anne Gökmen'in bu mutluluğu da kısa sürdü. Bebeklerinden ikisinin kalbi ve damaklarının delik, ikisinin ise kolları ve bacaklarının kısa olduğu haberini alan acılı anne, uzun süredir hastanede tedavi gören Hebun isimli bebeğini kaybetmenin acısını yaşıyor. Şervan Yılmaz isimli bebeğinin de bitkisel hayatta olduğunu söyleyen anne Gökmen, bebeklerini teker teker kaybedeceği endişesini yaşıyor.

    Gaziantep'te gitmedikleri hastanenin kalmadığını söyleyen dede Ethem Özkan, devlet yetkililerinden yardım bekliyor. Özkan, "Çocukların doğumunda bir sakatlık vardı. Hem kol ve bacakları kısaydı, damakları yarıktı, enfeksiyonları vardı, karaciğerleri çalışmıyordu. Biz çocukları çok hastane gezdirdik. G.Antep’te bütün hastaneleri gezdirdik, en son Amerikan Hastanesi’ne getirdik. Çocuklar biraz iyileşti. Hatta doktor bey, Şervan Yılmaz’ın taburcu olması için beni çağırdı. Ama çocuğun birden kan şekeri düştü. Hebun’un da enfeksiyon ve karaciğerin çalışmamasından Hebun vefat etti." bilgisini verdi.

    Diğer torununun durumunun da kritik olduğunu dile getiren dede Özkan, torununun yaşam makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin’in sosyal imkanlar noktasında elinden geleni yapacağını söylediğini hatırlatan Özkan şöyle konuştu: “Bugüne kadar devletten bir şey beklemedik. Bugüne kadar bir yardım falan olmadı. Halkın desteği çok oldu. Halkın desteği ile biz ancak bugüne kadar ayakta durabildik. Devletten biz güvence istiyoruz. '3 çocuk' dediler 5 çocuk oldu. 5 çocuktan biri vefat etti. Biz devlet güvencesi istiyoruz. Sayın Başbakan ikide bir '3 çocuk' diyordu, bizim dördüz çocuklarımız oldu, daha önce de 7 yaşında bir çocuğumuz var. 'Teşvik hakkı' dediler, biz bugüne kadar bir teşvik almadık. Ben buradan başbakanıma söylüyorum, biz teşvik hakkı almadık. Almadığımız için de çocuklar hasta, bir tanesi vefat etti, bir tanesi de şimdi ağır." CİHAN

Yorumlar