Dördüncü gününde söndürülen orman yangınında 50 hektar alan zarar gördü

Samsun’un Ayvacık ilçesinde çıkan ve zorlu arazi şartları sebebiyle dört günde köylülerin desteği ile söndürülen orman yangınında 50 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi. Araçlarla yangın alanına ulaşamayan itfaiye döşediği...

Google Haberlere Abone ol
Dördüncü gününde söndürülen orman yangınında 50 hektar alan zarar gördü

Samsun’un Ayvacık ilçesinde çıkan ve zorlu arazi şartları sebebiyle dört günde köylülerin desteği ile söndürülen orman yangınında 50 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi. Araçlarla yangın alanına ulaşamayan itfaiye döşediği dört kilometrelik su hortumu ile soğutma çalışmalarını yapıyor.

Samsun Ayvacık'ın Başalan köyünde dört gün önce henüz sebebi bilinmeyen bir orman yangını başladı. Pazartesi günü öğle saatlerinde başlayan yangının yetkililere haber verilmesi üzerine köye bir itfaiye aracı geldi. Ancak yangın alanına yol olmadığı için itfaiye bir şey yapamadan geri döndü. Yangının söndürülememesi üzerine ikinci günde yangın alanına ulaşmak için dozerlerle yol açılma çalışmaları başladı. Elverişsiz arazi şartları sebebiyle yangına güçlükle müdahale edilirken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait helikopter ili yangına müdahale edildi. Kaymakamlık tarafından organize edilen 200’ün üzerinde köylü ve görevlilerin yoğun çalışması ile yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Başalan Mahallesi sakinlerinden Hayati Akkuş, "Şu an yangın alanında soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangın alanına yolun uzak olmasından dolayı itfaiye 4 kilometre hortum çekerek soğutma çalışması yapıyor." şeklinde konuştu.

Dört gün devam eden yangında yaklaşık 50 hektar alanın yangından zarar gördüğü belirtildi.

CİHAN

Yorumlar