Donmaktan son anda kurtarılan çocuğun aile dramı

Gaziosmanpaşa’da yılbaşı gecesi donmak üzereyken kurtarılan 5 yaşındaki çocuk ve kadının kaldığı evden aile dramı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Donmaktan son anda kurtarılan çocuğun aile dramı

Gaziosmanpaşa’da yılbaşı gecesi donmak üzereyken kurtarılan 5 yaşındaki çocuk ve kadının kaldığı evden aile dramı çıktı. Baba Ali İ.’nin nikahsız yaşadığı iki eşine ve çocuklarına şiddet uyguladığı iddia ediliyor. Ailenin yaşadığı apartman sakinleri, her gece gürültü ve ağlayan çocuk seslerinden dolayı karakola çok defa şikayette bulunmuş.

Gaziosmanpaşa’da ailesi tarafından evde yalnız bırakılan 5 yaşındaki Furkan İsmed İ. ile evde bulunan akli dengesi bozuk olan Remziye Irmak A. (30), donma tehlikesi geçirirken yılbaşı gecesi polis ve itfaiye yardımıyla kurtarılmıştı. Evin penceresinde saatlerce yardım bekleyen küçük Furkan ve akli dengesi olmadığı iddia edilen Irmak A.’nın yaşadığı evde aile dramı çıktı. Baba Ali İ.’nin nikahsız yaşadığı eşi ve çocuklarına şiddet uyguladığı iddia ediliyor. Apartman sakini Fatma Çiçek, ailede yaşananları anlattı. Gürültü ve çocuklarını dövdüğü için defalarca karakola şikayette bulunduklarını ifade eden Çiçek, “Çare bulamadık. Arka odada televizyon sabaha kadar gürültü yapıyor. Hasta kadın önceden öyle değildi. Benim gibi senin gibiydi. Kaç tane çocuğu vardı onları ne yaptı bilmiyorum. Bazen 8 tane oğlum var diyordu. Bir de çok yalan konuşuyor. Evde iki tane kadın vardı ama resmi nikahları yok. Devlete gidip kuzenimdir diyor. Belediyeden yardım alıyor. Kadınlara ilaç veriyor. Kadının kolları simsiyah olmuş.” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Çelik de ailede yaşanan drama tanık olanlardan. Çelik, Ali İ.’nin iki eşiyle beraber yaşadığını ancak kadınlardan birinin uzun zamandır eve gelmediğini söyledi. Çelik, “İki tane eşi vardı. Birer tane de çocuğu var. Çocuklardan birini pencereden boşluğa attı onun ne olduğunu artık bilmiyoruz. Bir eşi diğer odaya, bir eşini de buraya kilitliyor. Kendisi odaları ve kapıyı kilitliyor kaçıyor. Yardım istiyoruz şikayetçi de olduk. Huzursuzluk verdikleri için savcılığa da bildirdik yine bir şey olmadı. Bir yerde de çalışmıyor. Kafasına göre gidiyor geliyor. Çocuklarını ve eşlerini dövdüğünü duyuyoruz. Hemen hemen her gece kavga ediyorlar. Kadını alıp hastaneye götürdüler, çocuğu da yetim yurduna götürdüler. Evde 3 kişi kalıyorlardı ikisini polis götürdü, kendisi de ortalıkta görünmüyor.” dedi.

Tedavilerinin ardından küçük Furkan’ın çocuk esirgeme kurumuna, genç kadının ise Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Yaşanan olaydan sonra Ali İ., bir daha eve gelmemiş. Mahalle sakinleri, çocukların babasına geri verilmesini istemiyor. Sürekli gürültü ve huzursuzluk veren Ali İ.’nin de evden çıkarılmasını istiyor.
CİHAN

Yorumlar