Donmak üzere bulunan ‘Şanslı’, 1 ay sonra doğaya salınacak

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunduktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirilip tedavi altına alınan yavru ayı ‘Şanslı’, yoğun bakımdan çıkarılıp normal bölüme alındı.

Google Haberlere Abone ol
Donmak üzere bulunan ‘Şanslı’, 1 ay sonra doğaya salınacak

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunduktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirilip tedavi altına alınan yavru ayı ‘Şanslı’, yoğun bakımdan çıkarılıp normal bölüme alındı.

    UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi yoğun bakımın ünitesinde tedavisi tamamlanan ‘Şanslı’ normal bölüme alındı. Şu anda bakıcılarının elinden biberonla süt içen yavru ayı, tedaviye olumlu cevap vererek 6 kiloyu geçti. Geldiğinde 1 kilo ağırlığında olan ve yaklaşık bir ay daha sıvı gıdalarla beslenecek ‘Şanslı’, bir ay sonra katı gıdaya geçecek.

    Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, minik ayı ‘Şanslı’nın 1 Şubat'ta kendi fakülteleri hastanesine getirildiğini hatırlatırken, "Yaklaşık 2 ayı geçti. Geldiğinde bazı problemleri vardı, özellikle solumum sisteminde ciddi bir enfeksiyonu vardı, onu tedavi ettik. Orman ve Su Bakanlığı bölge müdürlüğü ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda oldukça sağlıklı, her hangi bir sağlık problemi yok. Halen katı gıdaya geçmedik, sıvı gıda ile besliyoruz kendisini. 6 kilo 270 grama ulaştı kilosu." dedi.

    ‘Şanslı’nın yoğun bakım ünitesi kafesinden alınarak daha geniş bir ortama geçirildiğini anlatan Kennerman, "Mayıs ayının ortalarında katı gıdaya geçeceğiz ve kendisini 3 aylık oluktan sonra Karacabey'deki rehabilitasyon merkezine teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

    ‘Şanslı’yı mümkün olduğunca insanlardan uzak tutmaya çalıştıklarını ifade eden Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman sözlerini şöyle tamamladı: "Mümkün oldukça kendisini ile ilgilenen asistanların dışında sadece siz basını içeri aldık. İnsanlarla muhatap olmasının sağlıklı olmadığı için beslenmesi dışında insanlardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Rehabilitasyon merkezine ve doğaya bırakılması halinde beslenmesini halletme halinde bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz."

    Doğu Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Yahya Güngör ise ‘Şanslı’nın 1 Şubat'ta doğduğunu tahmin ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Zonguldak'tan Buraya getirildi. Bizde veteriner fakültemiz ile güzel bir işbirliği yaparak hem Karacabey'de ki yaban hayatı koruma ve rehabilitasyon merkezi hem de yaralı hayvanların tedavisi için güzle bir işbirliği içindeyiz. Burada da bu ayımıza da sağlıklı bir şekilde hem tedavisi, hem de bakımı yapılıyor. İnşallah mayıs ayında katı gıdaya geçtiğinde bunu ayı barınağına nakil yapacağız. Tabii ki orada da bir süre adaptasyon süreci geçecek bunu da yine veteriner hekimlerimiz ve üniversitemizin hocaları ile birlikte takip edeceğiz ve oradaki rehabilitasyon süreci sonunda tam olarak nerede kalacağına karar verilecek." CİHAN

Yorumlar