Dombra’nın gerçek sahibi: Yüreğinde insanlık varsa af dilesin

Dombra şarkısının kendisinden habersiz şekilde uyarlanarak siyasi bir partinin seçim müziği yapılmasına tepki gösteren eden Arslanbek Sultanbekov, sanatçı Uğur Işılak'a ‘‘Yüreğinde insanlık varsa af dilesin hayranlarımdan, benden ve Nogay halkından.

Google Haberlere Abone ol
Dombra’nın gerçek sahibi: Yüreğinde insanlık varsa af dilesin

Dombra şarkısının kendisinden habersiz şekilde uyarlanarak siyasi bir partinin seçim müziği yapılmasına tepki gösteren eden Arslanbek Sultanbekov, sanatçı Uğur Işılak'a ‘‘Yüreğinde insanlık varsa af dilesin hayranlarımdan, benden ve Nogay halkından.’’ şeklinde seslendi.

    Kazakistan Büyükelçiliği’nin Nevruz Bayramı kutlamasına katılmak için Türkiye’ye gelen Dombra şarkısının bestecisi ve söz yazarı Sultanbekov, sanatçı Uğur Işılak’a tepkisini sürdürdü. Sultanbekov, ‘‘Türkiye’de benim çok hayranım var. Hayranlarım da kızdı bu insana. Sadece benden değil, hayranlarımdan da ‘beni affediniz’ diyerek özür dilemesi gerekir.’’ şeklinde konuştu. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) verdiği demeçte kendisinin klasik gitar çaldığını,1997 yılında Dombra adlı Nogay halkının enstrümanı ile tanıştığını ve ilk bestesinin adının da ünlü Dombra olduğunu anlattı. Bir Türk boyu olan Nogay’ların kullandığı iki telli sazın tellerinin eskiden işkembeden yapıldığını söyleyen Sultanbekov, dombra sazın çıkardığı sesin insan sesine çok yakın olduğunu vurguladı.

    "KENDİ SUÇLU KENDİ GÜÇLÜ2

    Sanatçı Uğur Işılak’ın kendisinden izin almadan Dombra şarkısının bir siyasi partinin seçim şarkısı haline uyarlamasını ahlaki bulmayan Sultanbekov, Işılak’ın yaşanan tartışmalar sayesinde Nogay halkının tanıtımına katkı sağladığı iddialarına da tepki gösterdi. Sultanbekov, ‘‘Ben Nogay halkını yücelttim demiş. Nogay halkının kendisine teşekkür etmesi gerektiğini söylemiş. Nogay halkının onsuz da çok reklamı var. Nogay halkında bir söz var: Kendi suçlu, kendi güçlü.’’ şeklinde konuştu.

    "HAYRANLARIMDAN VE NOGAY HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİ"

    Söz ve müziği kendisine ait bir eserin uyarlanma yoluyla kullanılmasından doğan hakların peşine mahkeme yoluyla gitmeyeceğini ifade eden Sultanbekov, ‘‘Mahkeme işlerine girmek istemiyoruz. Nogah’da mahkeme işleri zor. Burada da mahkemeye vermek istemiyorum.’’ dedi. ‘‘Bilmeden alıp kullandıysa hakkımı helal ediyorum’’ diyen Sultanbekov, ''Türkiye’de benim çok hayranım var. Hayranlarım da kızdı bu insana. Sadece benden değil, hayranlarımdan da ‘beni affedin’ diyerek özür dilemesi gerekir. Erkek erkeğe söylüyorum. Onun yüreğinde insanlık varsa af dilesin hayranlarımdan, benden ve Nogay halkından.’’ sözlerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar