Dolu meyve bahçelerine zarar verdi

Bursa'da dün öğleden sonra şiddetli dolu yağışı Çukurca, Çeltik, Yeniceabat, Demirtaş, Selçukgazi, Ağdancık ve Seçköy çevresinde armut, elma bahçelerinde büyük zarara yol açtı. İri, taş büyüklüğünde dakikalarca yağan dolunun...

Google Haberlere Abone ol
Dolu meyve bahçelerine zarar verdi

Bursa'da dün öğleden sonra şiddetli dolu yağışı Çukurca, Çeltik, Yeniceabat, Demirtaş, Selçukgazi, Ağdancık ve Seçköy çevresinde armut, elma bahçelerinde büyük zarara yol açtı. İri, taş büyüklüğünde dakikalarca yağan dolunun vurduğu meyveler büyük hasar gördü. Yıllardır böyle bir dolu yağışı görmediklerini söyleyen köylüler bölgelerinin afet bölgesi ilan edilmesini istiyor.

“DOLU AFETİ BİZE BÜYÜK BİR YIKIM OLDU”

Çeltik ve Çukurca köylerinde incelemelerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, üreticilerin dertlerini dinledi. Üreticiler, “Bahçelerimiz hisseli olduğundan sigorta işlemleri yaptıramıyoruz. Kaldı ki TARSİM uygulamaları ve şartları çok ağır, yeterli sonuç alamıyoruz. Şimdi borç harç bahçemize bakmıştık, tam ürünümüzü devreye sokacağımız sırada dolu afeti bize büyük bir yıkım oldu.” dedi.

Bahçeyi dalında tüccara sattıklarını söyleyen üreticiler ise “Bu şartlarda tüccar çekip gitmiştir, hiçbir güvencemiz yoktur. Şimdi ağaçlarımızın ateş yanığıyla zarar görmesinden endişe ediyoruz” diyerek ilgililerden destek beklediklerini söyledi.

Doludan zarar gören köyleri ziyaret eden Turhan Tayan, “Üreticinin ve köylünün yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Öte yandan Tarım İlçe Müdürlüğü ve sigorta eksperleri afet bölgesinde zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

CİHAN

Yorumlar