Dolu, Eskişehir’de 400 bin hektar ekili alana zarar verdi

Eskişehir’de son bir hafta içerisinde yağan dolu nedeniyle 9 ilçe, 58 köydeki toplam 400 bin dekar ekili ve dikili alanda zarar meydana geldiği bildirildi.Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Murat Eren, özellikle 30 Mayıs-...

Google Haberlere Abone ol
Dolu, Eskişehir’de 400 bin hektar ekili alana zarar verdi

Eskişehir’de son bir hafta içerisinde yağan dolu nedeniyle 9 ilçe, 58 köydeki toplam 400 bin dekar ekili ve dikili alanda zarar meydana geldiği bildirildi.

Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Murat Eren, özellikle 30 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında yağan dolunun Eskişehir’in ilçe ve köylerinde büyük zarara neden olduğunu belirtti. Dolu afeti nedeniyle 9 ilçe, 58 köy ve yaklaşık 400 bin dekar ekili ve dikili alanda zararın oluştuğunu kaydeden Eren, konuyla ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

Bu kapsamda zarar gören ilçelerde Hasar Tespit Komisyonu oluşturulduğunu dile getiren Eren, “Üreticilerimizin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Resmi Gazete’deki karar hem kuraklık hem de dolu afeti için geçerlidir. Bu kapsamda ilçelerimizde Hasar Tespit Komisyonları oluşturulmuş ve çalışma takvimleri hazırlanarak müracaatlar başlatılmıştır.” diye konuştu.

Eren, bu bağlamda, çiftçilerin mağdur olmamaları için ilçelerde kurulan Hasar Tespit Komisyonlarına bir ay içinde gerekli başvuruları yapmaları gerektiğini ifade etti. MHP Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer’de, vatandaşların yağışlar nedeniyle yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti ve mağdur vatandaşın sıkıntılarının biran önce giderilmesi gerektiğini kaydetti. Sezer, şöyle dedi: “Elde ettiği mahsulü, hak ettiği fiyattan satıp, emeğinin karşılığını alamayan çiftçimiz, zor günlerinde tüm idarecilerini yanında görmek istiyor. Devletin ilgili kurumları ve belediyelerimiz, doğal afetler sonucu ürün ve mallarında zayiata maruz kalmış tüm vatandaşlarımızın yanında olmalıdır.”

CİHAN

Yorumlar