'Dolmuş taksi uygulamasına geçilsin'

Çeşitli nedenlerden dolayı sıkıntılı günler geçiren taksici esnafı, ‘taksi dolmuş’ istiyor.

Google Haberlere Abone ol
'Dolmuş taksi uygulamasına geçilsin'

Çeşitli nedenlerden dolayı sıkıntılı günler geçiren taksici esnafı, ‘taksi dolmuş’ istiyor. Büyük zorluklar yaşayan taksiciler, sorunlarının aşılması için taksi dolmuş uygulamasının hayata geçirilmesini isteyerek, uygulamayla toplu taşımaya çeki düzen verileceğini ifade etti.

Taksi durağı işletmecisi Burhan Özdemir, taksi şoförlerinin ekonomik açıdan büyük zorluklar yaşadığını söyledi. Özdemir, “Erzurum'da uzun yıllardan beri taksicilik yapıyorum. Türkiye'de yaşanan ekonomik krizlerin ardından, taksicilik sektörü neredeyse bitme noktasına geldi.” dedi.

Özellikle kış mevsiminde durgunluk olduğunu kaydeden Özdemir şunları dile getirdi: “Kazandığımız para zaten üç kuruş. Onu da yakıt giderine mi, taksilerimizin masraflarına mı, Bağ-Kur borçlarımıza mı, yoksa evimize mi harcayalım, şaşırdık. Dertlerimiz çok, iş yok. İşsiz beklemekten bir de can sıkıntısı oluyor. Gün boyu bulmaca çöze, çöze bulmaca ustası olduk. Taksi dolmuş uygulamasının hayata geçirilmesini istiyoruz. Toplu taşımada kalite unsurunu sağlanması için taksi dolmuş uygulaması hayata geçirilmelidir. Uygulama diğer büyük şehirlerde başarıyla uygulanıyor. Toplu taşımada kalitenin sağlanması açısından da taksi dolmuş uygulamasının önemi çok büyük. Biz taksiciler de siftahsız kontak kapatıyoruz. Okul servisleri hafta sonları öğrenci taşıyor, düğünlere gidiyor. İlçe minibüsleri vatandaşı evlerine kadar getiriyor. Belediye yetkilileri bunları denetlemiyor. Bazı insanlarda kendi hususi araçlarıyla köylerden şehre, şehirden de köylere öğretmen veya yolcu, bu şekilde taşımacılık yapıyor. Bu konulara bir an evvel el atılmasını istiyoruz.”
CİHAN

Yorumlar