Dolbazlılar, kaynaşma buluşmasında Yörük kültürünü tanıttı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Dolbazlar köylüleri, kardeşlik ve dayanışma buluşmasında Türkmen kültüründen kesitler sundu. Kardeşlik ve kaynaşma buluşmasına gelen konuklara yayık ayranı ikram edildi ve günün hatıra olarak da...

Google Haberlere Abone ol
Dolbazlılar, kaynaşma buluşmasında Yörük kültürünü tanıttı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Dolbazlar köylüleri, kardeşlik ve dayanışma buluşmasında Türkmen kültüründen kesitler sundu.

Kardeşlik ve kaynaşma buluşmasına gelen konuklara yayık ayranı ikram edildi ve günün hatıra olarak da Teke yöresinin simge müzik aleti sipsi hediye edildi. Dolbazlı Fatma Okudur ile Selma Aksoy, nesilden nesile aktarılarak kendilerine ulaşan kadınların giydiği yöresel elbiseler üzerine bilgilendirme yaptı.

Köylüler buluşmada, öğrencilerin yaptıkları resim ve el sanatlarının yanında Türk halk çalgıları, ninelerinin sandıklarından çıkan el işleri, el dokuması göynek, kilim, geçmişte kullanılan bakır eşyalar, günlük hayatta kullanılan diğer eşyalar sergiye açtı.

Buluşmada yöresel sanatçılar, Antalya türkülerini seslendirdi. Kaynaşma etkinliğinde Türk halk müziği sanatçısı ve halk bilimci Hüseyin Kök ile öğrencileri Ercan Günay, İsmail Gürdal, Remzi İşbilir, Ercan Günay, Rumeysa Şen ve Aleyna Ateş türküler seslendirdi.

Okul öğretmenlerinden Ali Yılmaz ve öğrencileri de Teke Yöresi oyunlarında kesitler sundu.

Üç telli cura ustası Necati Arslan, curanın nasıl yapıldığı hakkında bilgilendirme yaptı. Etkinlikte ayrıca Dolbazlar köyünde asırladır devam eden kına gecesi canladırması yapıldı. Okunan ezgilerle temsili gelin Ayşegül Aydın ağlatıldı. CİHAN

Yorumlar