Doların yükselmesi telefon tamircilerini de vurdu

Türkiye’de son zamanlarda doların çok fazla yükselmesi, dolar endeksli teknolojik ürünlerden cep telefonu tamiratı yapan esnafı da vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Doların yükselmesi telefon tamircilerini de vurdu

Türkiye’de son zamanlarda doların çok fazla yükselmesi, dolar endeksli teknolojik ürünlerden cep telefonu tamiratı yapan esnafı da vurdu.

Yozgat’ta 10 yıldır cep telefonu tamiratı ve satışı yaptığını belirten Çalışkan İletişim sahibi Ahmet Çalışkan, teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve her an yeni ürünlerin piyasaya sürüldüğünü söyledi. Özellikle iletişim sektörünün, vatandaşların en son vazgeçeceği teknoloji ürünü olduğunu kaydededen Çalışkan, teknolojiye ayak uydurmak için telefon tamiratının yanı sıra sıfır ve ikinci el cep telefonu satışı da yaptığını belirtti.

Çalışkan, "Yeni ürünleri işletmemizde bulundurarak müşterilerimizin beklentilerini karşılaşmak için çaba sarf ediyoruz. Fakat doların yükselmesi işlerimizi ciddi derecede düşürdü. Çünkü telefon tamiratı için parçaları dolar üzerinden alıyoruz, dolar artınca haliyle alacağımız parçaların da fiyatı artıyor, bu da mecburen müşteriye yansıyor. Bu da biz esnaflar için sıkıntı çekmemize sebep oluyor." dedi.

Esnaflık yapmanın, 2013 yılından itibaren daha da zor bir hal aldığını ifade eden Çalışkan, "Vatandaş, kaliteyi ucuza almanın peşinde, bu yüzden biz esnafları düşünen yok. Elektrik ve elektronik malzemeler ülkemizde dolar bazında gelir. Günümüzde doların da çok yüksek olması bizleri çok tedirgin ediyor. Çünkü dolar her gecen gün yükseliyor, biz de almış olduğumuz cep telefonları dolar bazıyla aldığımız için her gün farklı bir fiyata müşteriye satmak zorundayız. Aynı şekilde telefon tamiratı için kullandığımız malzemeleri alamıyoruz. İnşallah bu sıkıntılı süreci kısa süre içerisinde atlatırız. Aksi takdirde pek çok sektör kepenk kapama noktasına gelecektir. Devletin sıkıntısı şu an millete yansıyor, bu da bizleri zor durumda bırakıyor.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar