'Dolar böyle giderse elektronikçiler kapıya kilit vurmak zorunda kalacak'

Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, dolar yüksek seviyelerde olmaya devam ederse elektronik eşya satan bazı işyerlerinin kapısına kilit vurmak zorunda kalacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Dolar böyle giderse elektronikçiler kapıya kilit vurmak zorunda kalacak'

Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, dolar yüksek seviyelerde olmaya devam ederse elektronik eşya satan bazı işyerlerinin kapısına kilit vurmak zorunda kalacağını söyledi. Odanın 8. olağan seçimli genel kurul toplantısı, belediyesi meclis salonunda yapıldı. Mevcut başkan Üzen, tekrar seçilerek güven tazeledi.

Oda Başkanı Üzen, genel kurulda yaptığı konuşmada bir dönem daha başkanlık görevini yürütecek olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Elektronikçilerin en büyük sıkıntısının doların yükselmesi olduğunu vurgulayarak, “Odamız üyelerinin tamamının malzemeleri elektronik olduğu için ürünlerini dolar üzerinden almak zorunda kalıyorlar. Dolar son dönemde oldukça yükseldi ve bizi çok olumsuz etkiledi. Dolar yükseldikçe üyemizin mal alım gücü düşüyor. Merkez Bankası bu konuda bir şeyler yapmaya çalıştı ancak yeterli olmadı. Birkaç ay daha dolar yüksek seviyelerde seyretmeye devam ederse elektronik eşya satan üyelerimizin birçoğu, işyerlerinin kapılarına kilit vurmak zorunda kalacak. Buna kısa sürede çözüm bulunması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Odalarını elektronikten çok "bilişim ve iletişim" olarak nitelendiren Mehmet Üzen, "Bilgisayar ve televizyon ile bütün iletişim ve bilişim aletleri bizim odamızla ilgili. İsminin Elektronik Teknisyenleri Odası'ndan çok, Bilişim ve İletişim Odası olması gerekir. İsmimizin bu yönde olması için önümüzdeki aylarda bakanlık nezdinde çalışmalara başlayacağım. Eğer kabul görürse odamızın ismini değiştireceğiz." şeklind konuştu.

Tekrar başkan seçilen Üzen’in yönetim kurulunda Hasan Rayın, Cihan Bahçeli, Tekin Altıner, Mehmet Duran, Erbey Ergenç ve Cesur Selek yer aldı. CİHAN

Yorumlar