Dolandırıcıların Cinayet Tuzağına Düşen Vatandaş, 92 Bin Lirasını Kaptırdı

Gaziantep'te, Hamet Aydın isimli vatandaş, kendisini arayıp ve polis olduklarını söyleyen kişilerin 'cinayet' tuzağına düşerek 92 bin lirasını kaptırdı.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcıların Cinayet Tuzağına Düşen Vatandaş, 92 Bin Lirasını Kaptırdı

Gaziantep'te, 44 yaşındaki 8 çocuk babası Hamet Aydın, telefonla kendisini arayan ve polis olduklarını söyleyen kişilerce 'cinayet' suçlamasıyla tuzağına düştüğü dolandırıcılara 92 bin lirasını kaptırdı.

Telefonla verilen buyrukları yerine getiren Hamet Aydın, evvela evdeki 80 bin lirayı arkasından akrabalarından aldığı ve sattığı altınların karşılığı olan 12 bin lirayı otoyoldaki tabelanın altına bıraktı.

'TELEFONLA BENİ HİPNOTİZE ETTİLER'

Yolda kendisini durduran polislerden vakayı gizleyen ve telefondaki düzmece polisin her dediğini oluşturan Hamet Aydın, saatler sonra döndüğü evinde dolandırıldığını anladı. Dolandırıcıların telefonla kendisini hipnotize ettiğini ve her söylediklerini yaptırdığını söyleyen Hamet Aydın, 'Verdiğim paranın ½ si ortağıma aitti. Onlardan tek ricam aldıkları paranın yarısını bana arka versinler' dedi.

NELER OLDU?

Fırat Mahallesi'nde oturan Hamet Aydın, geçen hafta salı günü kahvede arkadaşlarıyla okey oynarken telefonu çaldı. Aydın'a açtığı telefondaki şahıs kendisini komiser şekilde tanıttı ve bir cinayet işlediği için arandığını söyledi. Bir anda şoke olan ve hiç bir suça karışmadığını anlatım eden Aydın'a vakit vakit duyduğu telsiz sesi ile polis olduğuna inandığı kişi, 'Dosyayı temizlemek ve gerçek suçluları edinebilmek için paraya gereksinim var' dedi.

HER DENİLENİ YAPTI

Dolandırıcılar kimseyle konuşmaması ve telefonu kapatmamasını istediği Hamet Aydın'a ne iş yaptığını ve ekonomik niteliğine ait sorular yöneltti. Nakliyatçılık yaptığını lakin ortağı ile ayrıldıkları için çalışmadığını söyleyen Aydın, evde sattıkları kamyonun parası olan 80 bin liranın bulunduğunu söyledi. Cinayet suçlamasıyla tedirgin olan ve polis sandığı dolandırıcıların her dediğini oluşturan Hamet Aydın, başına gelenleri şöyle anlattı:

'Polis sandığım dolandırıcı ne kadar param olduğunu sorunca, ben de 2 hafta evvela ortağımla sattığımız kamyonun karşılığı olan 80 bin liram olduğunu ve evde sakladığımızı söyledim. Bana eve giderek parayı almamı, eşime konuyu asla açmamamı operasyonu saklı yönettiklerini söyledi. Çok korktuğum için her denileni yaptım, eve gittim ve eşime yeni bir kamyon alacağımı söyleyerek 80 bin lirayı vermesini söyledim. Parayı aldıktan sonra dolandırıcı bana parayı Gaziantep-Şanlıurfa otoyoluna çıkmamı ve denilen noktaya getirmemi istedi. Arabam olmadığını söyleyince bulmamı istedi. Ben de arkadaşımın arabasını aldım ve yola çıktım. Bu sırada telefonumun şarjı azalınca polis sandığım şahıs bana vasıta şarjı almamı irtibatın kopmaması gerektiğini söyledi. Araç şarjı alarak yola devam ettim ve otoyolda Şanlıurfa'ya 60 kilometre kaldığını belli eden tabelanın altına paranın olduğu poşeti bıraktım. Bana arka dönmemi ve telefonu kapatmamı söylediler. Dönüş yolundayken bana gerçek suçluların 5 şahıs olduğunu ve 2'sini yakaladıklarını lakin paranın yetmediğini söylediler.'

12 BİN LİRA DAHA GÖTÜRDÜ

Gerçek suçluların yakalandığı operasyon yürütüldüğü düşüncesiyle telefonda polis sandığı dolandırıcının paraya gereksinim duyulduğunu söylediğini söyleyen Hamet Aydın şöyle devam etti:

'Başka param olmadığını söyledim. Onlar ise bana fazla yoğun telefonu kapatmamam ve birkaç saat arasında tekrar iade edileceği için birilerinden borç bulmam gerektiğini söylediler. Gaziantep'e döndüm ve birkaç tanıdığımdan nakit istedim lakin menfi cevap aldım. Telefondaki şahıs bana altın borç etmemi söyledi. Bir akrabama gittim ve acil paraya ihtiyacım olduğunu söyleyerek altınlarını aldım. Altınları aldığımı söyleyince telefondaki şahıs paraya çevirmemi söyledi. Kuyumcuya gittim ve altınları 12 bin lira karşılığında sattım. Parayı aldığımı öğrenince bana gene benzer tabelanın altına bırakmam gerektiğini söyledi. Denileni yaptım ve 12 bin lirayı da benzer 80 bin lira bunun şeklinde poşet arasında Şanlıurfa'ya 60 kilometre kaldığını belli eden tabelanın altına bıraktım.'

GERÇEK POLİSLERE 'CENAZEM VAR' DEDİ

Parayı bıraktıktan sonra da dolandırıcıların telefonu kapatmadığını ve kendisini takip ettiğini belirten Hamet Aydın, dönüş yolunda seyrüsefer polisleri sebebi ile durdurulduğunu belirterek, 'Otoyoldan çıktıktan sonra seyrüsefer polisi durdurdu. Araç ruhsatı ile kimliğimi verdim. Ehliyetimi soran polislerden gerçeği saklayarak cenazem olduğunu ve evde unuttuğumu söyledim. Polis bana inanmadı ve telefonla yakınlarımı arayarak ehliyet bilgilerimi sormamı istedi. Arabaya bindim ve telefondaki dolandırıcıya 'sayın komiserim beni seyrüsefer polisleri yakaladı' dedim. Telefonda bana 'boş ver' diyen dolandırıcının yönlendirmesiyle arabaya binip uzaklaştım. Mahalleye geldiğimi söyleyince dolandırıcı bana eve gidip telefondan hattı çıkartıp beklemem gerektiğini söyledi. Eve girdim ve hattımı telefondan çıkardım' diye konuştu.

'HİPNOTİZE OLMUŞTUM'

Eve döndükten sonra tedirginlik yaşayan ve saatlerce kendisine ulaşamayan benzeri ile çocuklarının sorularını yanıtsız bırakan Hamet Aydın, bir vakit sonra vaziyeti ailesine anlattı. Ailesinin yönlendirmesiyle 155'i arayınca karakola gittiğini ve dolandırıldığını anlayan Hamet Aydın, 'Oğlumun ısrarıyla polisi arayınca dolandırıldığımızı anladım. Beni arayanlar adeta hipnotize etmişti ve ne deseler yapıyordum. Benden üçüncü kere nakit isteseler gidip tefecilerden faizle dahi nakit bulurdum. O kadar inanıp güvenmiştim. Parayı bırakın çocuğumu isteseler elinden yakalayıp götürürdüm' dedi.

'YARISINI GERİ VERSİNLER'

Hamet Aydın, tek isteğinin tuzağına düşerek 92 bin lira kaptırdığı dolandırıcılardan paranın yarısını isteyerek, 'Onlardan fazla aşırı fazla rica ediyorum. Onların ellerinden öpüyorum. Paraların hepsini istemiyorum. Sadece ortağıma olan borcumu getirsinler. Tek ricam aldıkları paranın yarısını arka versinler' diye konuştu.

Yaşadıklarının şokunu halen üstünden atamayan Hamet Aydın'ın benzeri Aynur Aydın ise, 'Eşim kulağında telefon eve telaşla geldi. Bana susmam anlamında işaret yaparak parayı istedi. Sonra bir anda ortadan kayboldu. Telefonunu aradığımızda daima başkasıyla görüştüğü sinyalini alıyorduk. Saatler sonra geldi ve tek sözcük etmedi. Bunalımda olduğunu söylüyor, parayı ne yaptığını anlatmıyordu. Oğlumun ısrarıyla polisi arayınca dolandırıldığımızı öğrendik. Telefon dolandırıcıları bizi yaktı, başkaları yanmak istemiyorsa bu tuzağa düşmesin' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar