Dolandırıcılara Dikkat!

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne Y.A. isimli kadının gelerek oğlunun evde bulunan 11 adet kelle altınları alarak dolandırıcılara göndereceğini beyanda bulunması ile polis altınlarını kurtardı.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcılara Dikkat!


Kadının verdiği bilgilere göre harekete geçen yaya ve motorize polis ekiplerin koordineli bir şekilde yapılan çalışmalarında 14 yaşındaki V.A. isimli çocuk altınları bozdurmak üzereyken bulundu ve şahsın altınları bozdurarak dolandırıcılara göndermesi engellendi. Açıklamada "Değerli Ağrılı Vatandaşlarımız, yukarıda belirtildiği gibi sizleri cep telefonunuzdan arayarak kendilerini 'Vali, savcı, emniyet müdürü, başkomiser, komiser, polis memuru, astsubay' olarak tanıtıp, çeşitli bahanelerle sizden banka şubelerine giderek para yatırmanızı isteyen veya değişik firmalardan 'hediye kazandınız, hediyeyi almak için bildireceğimiz banka şubesine belli miktar para yatırmanız gerekiyor, işlemler sırasında telefonu kapatmayın ve görüşme hakkında kimseye bilgi vermeyin' diyerek para talebinde bulunan şahıslara itibar etmeyiniz. Bu şahıslar dolandırıcıdır." ikazında bulunuldu.

Açıklama devamında "Hiçbir kurum telefon vasıtası ile sizden para talebinde bulunmaz, güvenliğiniz için telefon ile görüştüğünüz şahıslara kimlik bilgilerinizi, kredi kartı numaralarınızı, şifrenizi vermeyiniz. şeklinde bilgi verildi.

Yorumlar