Dolandırıcılara bankadan çektiği 10 bin lirayı kaptıracaktı!

Adana'da bir kişi 10 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcılara bankadan çektiği 10 bin lirayı kaptıracaktı!

Adana'da bir kişi 10 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtarıldı. Yakınları ile polisin takibiyle parayı telefon dolandırıcılarına kaptırmayan 53 yaşındaki Sait Özkan, "Polis oldukları söylediler." dedi.

Merkez Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesi Valiyolu Caddesinde kuru temizlemeci olan Sait Özkan'ı telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı, hakkında sürdürülen bir soruşturma olduğunu söyledi. Özkan'ın banka hesaplarını incelediğini ileri süren kişi, bankalardaki tüm parasını çekmesini istedi. Özkan, telefonun diğer ucundaki dolandırıcıya inanıp taksiyle merkez Yüreğir ilçesinde hesabı olan banka şubesine gitti. Bu sırada Özkan'ı arayıp telefonun sürekli meşgul olmasından şüphelenen yakınları, dolandırıcıların tuzağına düşmüş olabileceğini düşünüp polise ihbarda bulundu. Emniyet Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu Güven timleri, bankadaki tüm parasını çekip bankadan ayrılacak Özkan'ı taksiye binmek üzereyken buldu. Bu sırada olay yerine gelen yakınları da Özkan'ın elindeki telefonu zorla kapattırdı.
Dolandırılmaktan son anda kurtarılan Özkan'ın sivil polis ekiplerine de bir ara "Siz kimsiniz, niye soru soruyorsunuz" diye tepki gösterdi. Özkan, bankadan çektiği parayı geri yatırırken ayrılırken "Dolandırıcılara denk geldik ne olsun, polis diye aradılar. Param yok ki zaten." dedi.
CİHAN

Yorumlar