Dolandırıcı, vatandaşı ikna etti ama yetersiz bakiyeyi aşamadı

Yapılan tüm uyarılara rağmen kendilerini ‘polis, savcı, asker, bankacı’ olarak tanıtan telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcı, vatandaşı ikna etti ama yetersiz bakiyeyi aşamadı

Yapılan tüm uyarılara rağmen kendilerini ‘polis, savcı, asker, bankacı’ olarak tanıtan telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur ediyor. Bursa’da, telefonla aradığı vatandaşın yürütülen bir soruşturmayı gerekçe olarak gösterip kredi kartını numarası ve şifresini alan kimliği belirsiz dolandırıcı, kredi kartı bakiyesinin yetersiz olması sebebiyle amacına ulaşamadı.

    Mudanya’da meydana gelen olayda, M.D. isimli vatandaşı telefondan arayarak, kendisini A.K. olarak tanıtan bir kişi, “Bankadan arıyorum, cep telefonu kazandınız, kredi kartından yüzde 40 indirim hakkınız var.” dedi. Bunun üzerine kredi kartı numarası ve şifresini telefondaki kişiye veren M.D. bir süre sonra durumdan şüphelenerek bankayı aradı. Banka görevlilerinin böyle bir hizmetlerinin olmadığını belirterek, "Üç kez kredi kartınızdan işlem yapılmak istenilmiş, ancak yetersiz bakiye sebebi ile bu işlemler başarısız olmuş." deyince M.D. hemen Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

    Öte yandan Gürsu ilçesinde ikamet eden V.S.’yi arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, polis olduğunu söyledi. Şüphelinin, "Size karşı bir operasyon söz konusu. Kullandığınız kredi kartı başka bankalarca kullanılıyor. Gerekli işlemleri için para yatırmanız lazım." demesi üzerine paniğe kapılan V.S., verilen hesap numarasına bin 500 TL para yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan V.S. Gürsu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etti. CİHAN

Yorumlar