Dokuzu general 216 asker hala firari

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, TSK mensuplarından 216 tanesinin hala firarda olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Dokuzu general 216 asker hala firari
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu firari askerlerle ilgili, "186 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firaridir. Onlar, kaçmıştır. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır." dedi.

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

FETÖ'cü bazı askerlerin Kandil'e kaçtığı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine Kurtulmuş, "Şu ana kadar 186 Türk Silahlı Kuvvetleri ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel yani toplam 216 kişi firaridir. Onlar kaçmıştır. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır. Ancak bu kaçakların Kuzey Irak'ta, başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır. Bunlar şu anda bizim açımızdan spekülasyon mahiyetinde birtakım sözlerdir. Ama ortada bir vaka var, 216 askerin, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı toplamı olmak üzere 216 firarinin bulunduğu ortadadır. Bunların 9 tanesi de generaldir." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar