Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Manavgat Kentsel Tasarım Rehberi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Manavgat Kentsel Tasarım Rehberi ve Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Manavgat Kentsel Tasarım Rehberi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Manavgat Kentsel Tasarım Rehberi ve Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinin Antalya'nın Manavgat ilçesini konu alan güz dönemi çalışmaları tamamlayarak jurinin takdirine sunuldu. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Meclis Başkanı Ahmet Boztaş, Meclis Başkanı Kerim Erdem Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya katılarak tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İtalyan ve Karadağlı öğrencilerin de içinde olduğu şehir plancısı, mimar ve peyzaj mimarlarından oluşan Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosu'nun başında bulunan Doç.Dr. Şebnem Gökçen Dündar, 2013 yılı ekim ayında yürüttükleri arazi çalışmalarının ardından öğrencilerin projelerini tamamladıklarını bildirdi.

MANAVGAT'IN KENTSEL TASARIMI HAZIRLANDI

Dündar, Manavgat Fevzipaşa Caddesi ve ırmak arasında kalan alan ile Kapalı Çarşı ve pazaryerine odaklanan çalışmalar kapsamında yerinde analizler gerçekleştirdiklerini ve ilgili taraflarla görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Dündar, proje çalışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi:" Öğrencilerimiz Manavgat’ın yapılaşmasına ve fiziksel mekân kalitesinin gelişmesine katkı sunması amacıyla öncelikle bir Kentsel Tasarım Rehberi hazırladılar. Ardından her biri çalışma alanına ilişkin olarak bir fikir projesi ortaya koydular. Sonuç olarak Manavgat merkez için ulaşım şeması, mimari ve 3 boyut çizimleriyle 8 farklı alternatifimiz mevcut. Bu projelerin ileride yapılacak çalışmalara ışık tutması, üzerinde tartışılarak geliştirilmesi en büyük temennimizdir."

Yrd. Doç.Dr. Tolga Çilingir'de Şehir ve Bölge Planlama Yüksek Lisans Stüdyosu kapsamında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Çilingir, çalışmalarını tamamlayan öğrencilerin, oto galerileri, tüp depolama, inşaat malzemecileri, gıda toptancıları ve mobilya sektörleri üzerine çalışma yürüttüğini kaydetti. Çilingir, "Öğrencilerimiz güz döneminde belirli iş kollarına ilişkin olarak kümelenme potansiyelini araştırdılar. Anketler, mevcut konum ve plan incelemeleri üzerinden bazı öneriler ortaya koydular. Elbette bu çalışmanın yeni büyükşehir yasası sonrasında belde belediyelerinin planları da dikkate alınmak suretiyle tekrarlanması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR MANAVGAT'IN GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'ta yaptığı açıklamada, bu tür çalışmalarının Manavgat'ın vizyonuna ışık tuttuğuna inandıklarını söyledi. MATSO olarak bu tür çalışmaları önemsediklerini belirten Boztaş, "Bu tür akademik çalışmalara konu olması; konunun uzmanı plancılar, mimarlar ve peyzaj mimarları tarafından ele alınması son derece önemli. İzmir'de Manavgat'a ilişkin projeleri dinlemenin sevincini yaşıyoruz. Hocalarımız nezaket gösterdiler ve bizleri akademik jüriye misafir ettiler. Kendilerine, Manavgat’ı mesele edindikleri ve mekânsal gelişmesine katkı sundukları için tüm ilçe adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.






CİHAN

Yorumlar