Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Ödülleri sahiplerini buluyor

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda ödüller 13 Haziran Cuma günü törenle sahiplerini bulacak.    Adana Sheraton Otel’de...

Google Haberlere Abone ol
Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Ödülleri sahiplerini buluyor

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda ödüller 13 Haziran Cuma günü törenle sahiplerini bulacak.

    Adana Sheraton Otel’de düzenlenecek törende, toplam 82 başvuru arasından finale kalan ve ATHİB tarafından dokunup kumaşa dönüştürülerek özelliklerine göre giysi, koltuk ve minder olarak imal edilen 12 tasarım, Uğurkan Erez koreografisi ile davetlilere sunulacak. Öğrenci, profesyonel ve grup olmak üzere üç kategoride finale kalan toplam 12 tasarım, Tülin Şahin, Sema Şimşek, Tuğba Karaca, Ebru Güzel, Beril Kayar gibi ünlü mankenler tarafından podyumda sergilenecek.

    Yarışmanın jüri üyeleri arasında, tanınmış tasarımcılar Gönül Paksoy, Gamze Saraçoğlu, Gülin Girişmen, Müge Krespi’nin yanı sıra uzman akademisyen ve sektör temsilcileri yer alacak. Profesyonel, grup ve öğrenci kategorilerinde birinciliği kazanan yarışmacılara 10’ar bin lira, öğrenci kategorisinde ikinciye 7 bin, üçüncüye ise 4 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı’nca uygun görülen tasarımcılar 2 yıl süreyle yurtdışı eğitim imkanına kavuşacak. Tüm finalistler Uluslararası Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’na katılma şansına sahip olacak. Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) ve Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, dokuma kumaş üretiminde tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmayı, bölgedeki firmaların tasarım kapasiteleri ve yarattıkları katma değerin artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

    Dünya tekstil ihracatında ilk 10 arasında yer alan ve 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren Türk tekstil sektörünün önemini korumaya devam ettiğini belirten ATHİB ve ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, “Uluslararası pazarlardaki rekabet şartları farklı olanı, yenilikçi fikirlerin arzını zorunlu hale getirmiştir. Tasarım kültürünü ve yenilikçiliği öne çıkararak yakalayacağımız ivme, ürünlerimizin üst seğmenlere taşınmasını ve daha iyi kulvarlarda rekabet etmesini sağlayacak. Katma değerde yaratacağımız artışla marka değerlerimiz daha da yükselecek." dedi. CİHAN

Yorumlar