Doktorların konuşamaz dediği gazi, radyo kurup DJ oldu

Bitlis’te askerlik yaparken 1994 yılındaki bir terörist saldırısında çenesine giren bir mermi sebebiyle 15 ay yoğun bakımda kalan ve doktorların konuşamaz dediği Manisalı gazi Adnan Kaya, beş yılın ardından internette kurduğu radyoda DJ’lik yaparak, konu.

Google Haberlere Abone ol
Doktorların konuşamaz dediği gazi, radyo kurup DJ oldu

Bitlis’te askerlik yaparken 1994 yılındaki bir terörist saldırısında çenesine giren bir mermi sebebiyle 15 ay yoğun bakımda kalan ve doktorların konuşamaz dediği Manisalı gazi Adnan Kaya, beş yılın ardından internette kurduğu radyoda DJ’lik yaparak, konuşma yeteneğini yeniden kazandı.

Çenesine mermi isabet ettikten sonra 15 ay yoğun bakımda kalan ve beş yıl boyunca konuşamayan Kaya, internette kurduğu radyo sayesinde iyileşti. Sekiz ameliyat geçirdikten sonra kekeleyerek konuşmaya başlayan evli ve iki çocuk babası 40 yaşındaki Kaya, konuşmasını geliştirmek için dört yıl önce "Gazi45" isimli bir radyo kurdu. Burada DJ’lik yapıp doktorların verdiği pratikleri uygulayarak konuşma yeteneğini kazandı.

Evden yaptığı yayınla günlük 86 binin üzerinde dinleyiciye ulaşan radyo İzmir, Sakarya ve Ankara’dan gönüllü DJ’lerin de katılmasıyla günden güne büyüdü. "www.gazi45.com" isimli sitede 7/24 canlı yayın yapıldığını belirten Adnan Kaya, hayata mikrofonla bağlandığını, bugün çok mutlu olduğunu belirtti. Canlı yayında dinleyicileriyle buluşan Kaya, “Konuşmamın biraz bozuk olduğunu anlayan bazı dinleyicilere gazi olduğumu söyleyince durumu anlıyorlar. Radyoda canlı yayın süresinde sürekli egzersiz yaparak, bugün düzgün şekilde konuşmaya tekrar başladım.” dedi.

Kaya, 20 yıl önce yaşanan olayı ise şöyle anlattı: “Devriye sonucu teröristlerin pususuna düştük. Çatışmada ben de çene altımdan yaralandım. Bitlis Devlet Hastanesi ve Tatvan Askerî Hastanesi'nde yattım. GATA’da 15 ay boyunca yoğun bakımda kaldım. Bazı doktorlar, hiçbir zaman konuşamayacağımı söylediler. Tedaviler devam etti. Geçirdiğim operasyonlar sonucu konuşma yeteneğim yerine gelince doktorlar, sürekli egzersiz yapmamı söyledi. Askerliğim bittikten sonra da anne ve babam olmadığı için Manisa’ya döndüğümde sudan çıkmış balığa döndüm. 2000 yılında, sevdiğim kişi olan Hacer Kaya ile evlendim. Onun da desteğiyle bu radyoyu kurduk. Bugün doktorların önerdiği egzersizleri canlı yayında yapıyorum.”

Manisalı gazi, bir yandan GATA Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisinin devam ettiğini, üç ayda bir Ankara’ya giderek 20 gün tedavi gördüğünü sözlerine ekledi. Radyosunu sponsorlar ve reklam sayesinde ayakta tuttuğunu belirten Adnan Kaya, ileride hedefinin uydudan yayın yapan bir radyo olduğunu söyledi: “Mehmetçik Vakfı ve gazi maaşım sayesinde geçiniyoruz. Silahlı Kuvvetler'in bana hediye ettiği ev sayesinde hayatımız düzene girdi. Eğer şehit yakınları ve gazilerin içinde bulunduğu, uydudan yayın yapan bir radyo olursa ben de bu projenin içinde yer almak, uyduya çıkmak istiyorum.” CİHAN

Yorumlar