Doktora ‘terbiyesiz’ dedi, 7 bin 400 lira ceza aldı

Mardin’in Midyat Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktora ‘ terbiyesiz’ diyerek hakaret eden L.D.’ye(32) 7 bin 400 TL adli para cezası verildi. Çocuğunu yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldıran sanık L.D., doktorun sosyal medya üzerinden...

Google Haberlere Abone ol
Doktora ‘terbiyesiz’ dedi, 7 bin 400 lira ceza aldı

Mardin’in Midyat Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktora ‘ terbiyesiz’ diyerek hakaret eden L.D.’ye(32) 7 bin 400 TL adli para cezası verildi.

Çocuğunu yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldıran sanık L.D., doktorun sosyal medya üzerinden oyun oynadığını zannedip doktora ‘terbiyesiz otur yerine doktorluğunu yap’ denildiği iddia edildi. Hastanenin sevilen ve başarılı Acil hekimlerinden Doktor Kübra Kayapınar ise savunmasında bir hastanın röntgenini uzman doktora Whatshapp üzerinden gönderdiğini söyledi. Mahkeme kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret edildiğini tespit etti.

Mahkeme tarafından delillerin değerlendirilmesi ve tanıkların dinlenmesinin ardından sanığın adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkemede savunmasını yapan sanık L.D., “Çocuğumun yüksek ateşi olduğundan Midyat Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gittik. Doktor elinde cep telefonu ile Facebook üzerinden oyun oynuyordu. 10 dakika kadar bizimle ilgilenmesini bekledim ancak telefon ile oynamaya devam edince yanına giderek hocam çocuğumun ateşi var bakar mısınız dedim. Bekleyin geliyorum dedi ve gitti ancak aradan 15- 20 dakika geçti. Doktor geri dönmedi. Geri geldiğinde ise halen elinde cep telefonu ile uğraşıyordu. Ben telefonla uğraşacağınıza hastama bakın dedim. Bunu söylememe sinirlendi. Ben istediğim hastayı muayene ederim, istediğimi etmem dedi. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum” dedi.

Mahkemeye beyanda bulunan Doktor Kübra Kayapınar ise “Ben müşahade odasındaydım. Bir hastanın röntgen sonucunu uzman doktorun görmesi için Whatsapp’tan gönderdim. Sanık ise benim telefonla facebooka takıldığımı düşünmüş. Kendisini yatıştırmak için izah etmeye kalkışsam bile dinlemedi. Ben orada tek nöbetçi acil doktoru olarak günde 300 hastaya bakıyordum. İki müşahade odası da dahil olunca müthiş bir iş yükü altında çalışıyorum. O gün belki de yemek dahi yiyemedim. Bu stresin üzerine sanık bu şekilde hakaret de edince tutanak tuttuk. Bende buralara gelmesini istemiyordum. Ama çok canım sıkıldı. Şikâyetçiyim” dedi.

“VATANDAŞ RESMİ KURUMA GELDİĞİNİ BİLMESİ GEREKİYOR”

Mahkemenin sonucu açıklamasının ardından memnuniyetini dile getiren Dr. Kayapınar, “Benim için olumlu sonuçlanması mutlu etti, yani sonuç olarak yaptığının bir bedeli olduğunu öğrendi. Vatandaşın resmi bir kuruma girdiğini bilmesi gerekiyor, ayrıca kimse çalışan görevliyi sevmek zorunda değildir ama saygı duymak zorundadır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar