'Doksanlar' dizisinin sevilen oyuncuları OMÜ’de öğrencilerle buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 4.Gençlik Kültür Sanat Festivali kapsamında “Doksanlar” dizisinin sevilen oyuncuları öğrencilerle buluştu.Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören söyleşi, OMÜ Atatürk Kongre ve...

Google Haberlere Abone ol
'Doksanlar' dizisinin sevilen oyuncuları OMÜ’de öğrencilerle buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 4.Gençlik Kültür Sanat Festivali kapsamında “Doksanlar” dizisinin sevilen oyuncuları öğrencilerle buluştu.

Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören söyleşi, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Diziyle ilgili sorulan soruların oyuncular tarafından cevaplanmasıyla ilerleyen söyleşi, dizinin doksanlı yılları ne derece doğru yansıtabildiği üzerine yapılan tartışmalarla devam etti. Dizi oyuncularından Renan Bilek konuşmasında 90’lı yılları, metropol şehirlerinde hala mahalle kültürünün ve mahalle dayanışmasının yaşandığı yıllar olarak tanımladı. Bilek, “Doksanlar, sokakta oynayabilen son çocukların kuşağıdır. Dizimiz birlikte yaşamak kültürü üzerine kurulu bir dönemi anlatıyor. Güzel bir ortak yaşam örneği veriyor ve aidiyet duygusu yaşatıyor. Doksanlar dizisi, insanların bireyci yaşam felsefesiyle boğulduğu bir dönemde ortak bir yaşamın ve paylaşımın sıcaklığını taşıyor.” diye konuştu.

Renan Bilek konuşmasının sonunda öğrencilere seslenerek, “Üniversite ‘aydınlanma’ demektir. Öğrenci; eğitim, sosyal ve kültürel anlamda kendine sunulan her ortamı yırtarcasına, hayatı daha da genişletmek için çaba harcamalıdır. Bunu unutmayın.” dedi.

Söyleşinin sonunda Gençlik Kulübü Başkanı Fatih Fırat, katılımlarından dolayı oyuncu Renan Bilek ve Derya Şensoy’a teşekkür plaketi sundu.

CİHAN

Yorumlar