Doğuştan Belden Aşağısı Tutmayan Kadın Anne Oldu

Bursa'da, doğuştan belden aşağısı tutmayan ve geçen yıl kendisinden dünya evine giren 24 yaşındaki Nevin Öztürk, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Doğuştan Belden Aşağısı Tutmayan Kadın Anne Oldu

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, doğuştan belden aşağısı tutmayan ve geçen sene kendisinden 3 ıslak kocaman bulunan Mahmut Öztürk ile evlilik yapan 24 yaşındaki Nevin Öztürk, sıhhatli bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

GEÇEN YIL DÜNYA EVİNE GİRDİ

İnegöl'de yaşayan ve doğuştan belden aşağısı tutmadığı için tekerlekli İskemle ile yaşamını sürdüren Nevin Öztürk, geçen sene bir fabrikada işçi şekilde çalışan ve hiç bir sıhhat derdi olmayan Mahmut Öztürk ile evlendi.

EVLENDİKTEN 4 AY SONRA HAMİLE KALDI

Çift, Nevin Öztürk'ün tutkusu üstüne çocuk yapmaya karar verdi. Evliliğinden 4 ay sonra gebe kalan Nevin Öztürk, Aritmi İnegöl Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı İbrahim Yaşa vasıtası ile takip edilmeye başlandı.

SAĞLIKLI BİR BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ

Nevin Öztürk'ün 32 haftadır süren gebeliği, doktoru vasıtası ile çok riske edilmedi. 1.5 m. boyunda 40 kilo ağırlığındaki genç kadın, geçirdiği muvaffakiyetli bir operasyondan sonra 1 kilo 400 gr. ağırlığında 38 santim boyunda kız çocuğu dünyaya getirdi. Genetik rahatsızlığı olmayan bebeğin yalnızca solunum derdi çektiği öğrenildi.

'TÜM RİSKLERİ GÖZE ALARAK DOĞUM YAPTI'

Bu enteresan doğum sonrası hastanede matbuat toplantısı düzenlendi. Burada hastası meselesinde bilgi sağlayan İbrahim Yaşa:

'Nevin doğuştan bedensel engelli. Dolayısıyla yaşamını tekerlekli İskemle ile sürdürüyordu. Rahatsızlığından ötürü onun gebelik sürecini yakın takibe aldım. Her gebelikte damar tıkanıklığı riski vardır. Belden aşağısını kullanamadığı için Nevin'deki risk çok çok daha fazlaydı. Bu süreçte, yalnızca kendisinin değil, bebeğinin de hayati tehlikesi bulunuyordu. Kendisi, bütün bu riskleri kabul ederek, solunum güçlüğü çekmesine karşın doğum yapmakta kararlıydı. Zor bir süreçten geçtikten sonra yaşanan menfi haberleri dikkate alarak hamileliğin 32'nci haftasında 'epidural' adı verilen belden aşağısını uyuşturarak, sezaryen ile bebeğini aldık. Annenin sıhhat hali çok çok iyi. İşin güzel yanı Ela adı verilen bebeğin ırsi bir rahatsızlığının olmaması. Sadece solunum problemi çekiyor. O da çok mühim değil. Bebeği kuvözde tutulan Nevin eşi taburcu etmeyi düşünüyoruz' dedi.

'LİTERATÜRDE ÖRNEĞİNİ BULMAK ZOR'

Hastane Genel Müdürü Dr. Mehmet Güncan, 'Hastanemizde çok çok hususi bir rahatsızlığı bulunan annenin bebeğini dünyaya getirdik. Literatürde bunun örneğini edinebilmek zor. Tüm ekibime teşekkür ediyorum' diye konuştu.

HEKİMLERE TEŞEKKÜR

Dünyanın en mesut insanlarının kendileri olduğunu anlatan Nevin ve Mahmut Öztürk çifti ise doğumlarında kendilerine destek bulunan hekimlere teşekkür etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar