Doğum yapan her anneye sağlıklı gıda paketi hediye

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde ilginç bir proje başlattı. Proje kapsamında hastanede doğum yapan her anneye sağlıklı beslenme paketi her bebeğe de hastane çıkış paketi hediye ediliyor.Mardin...

Google Haberlere Abone ol
Doğum yapan her anneye sağlıklı gıda paketi hediye

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde ilginç bir proje başlattı. Proje kapsamında hastanede doğum yapan her anneye sağlıklı beslenme paketi her bebeğe de hastane çıkış paketi hediye ediliyor.

Mardin Kamu Kamu Hastaneleri Birliği tarafından anne sütü kalitesini artırmak için Türkiye’de ilk defa Mardin Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde “Sağlıklı anne, sağlıklı bebek, sağlıklı gelecek” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde yeni doğum yapan her anneye içinde protein deposu bulunan beslenme paketi, bebeklere ise içinde her türlü giyim malzemesi bulunan hastane çıkış paketi ücretsiz olarak hediye veriliyor.

Türkiye’de ilk defa Mardin Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde başlatılan kampanyanın startını Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Cihan Nişancı tarafından verildi. Hastanede yeni doğum yapan anne ve bebekleri ziyaret eden Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Cihan Nişancı, annelere gıda paketi bebeklere ise hastane çıkış paketi hediye etti.

Hastanede uygulanan proje hakkında bilgi veren Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Cihan Nişancı, anne sütünün önemine dikkat çekmek için Türkiye’de ilk defa Mardin Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde “Sağlıklı anne, sağlıklı bebek, sağlıklı gelecek” projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Projenin amacı anne sütünün önemine dikkat çekmek olduğunu belirten Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Cihan Nişancı, anne sütü kalitesinin artırılması için yeni doğum yapan annelere beslenme paketi bebeklere ise hastane çıkış paketi veren ilk hastane olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi

Bu proje bütün Türkiye’deki hastanelere örnek olacağını ifade eden Nişancı, ”Hastanede yeni doğum yapan her anneye yeni doğan çocuklarının protein ihtiyacını karşılayacağı kuru baklagillerden oluşan ve karbonhidrat ihtiyacını karşılayacak bulgur, kuru fasulyeyi, şeker, pekmez ve yağ ihtiyacı için de yağ içeren gıda paketini ücretsiz olarak hastalara veriyoruz. Gıda paketinin yanında, yeni doğan her bebeğe de zıbın, eldiven, kıyafet gibi malzemelerden oluşan hastane çıkış paketini de bebeklere hediye ediyoruz.” dedi.

Günümüzde yeni doğan bebeklerin ilk altı ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğine dikkat çeken Paçacı şunları söyledi: ”Anne sütü bebek için en sağlıklı olan besindir. Uygun koşullarda gereksinim duyulduğu anı beklemektedir. Isıtma, soğutma, depolama, mikroptan arındırma için özel aletlere, biberon, emzik vb. aracılara ve temiz su kaynağına bağımlı değildir. Anne sütünde mikrop üremez, bozulmaz, hastalık kaynağı olmaz. ”

“Sağlıklı anne, sağlıklı bebek, sağlıklı gelecek” projesi Türkiye’de ilk defa Mardin’de hayata geçirdiklerini belirten Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, buradaki amacın aslında anne sütü önemine dikkat çekmek olduğunu ifade etti. Valilik olarak bu projeye büyük önem verdiklerini kaydeden Tuna, ”Hastanede doğum yapan her anneye sağlıklı gıda paketi yanında bebeklere de hastane çıkış paketi hediye veriyoruz. Amacımız annelerin sağlıklı beslenmesi bebeklerinde anne sütü ile beslenmelerini sağlamaktır. Bu projeyi bütün ilçelerde hayata geçireceğiz. Şu anda Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ile bu konuda görüşmeler yapıyoruz. İnşallah gücümüz yettiği kadar bunu devam ettireceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar