Doğum ve kadın sağlığı konulu çalıştay başladı

Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Lisansüstü Eğitimi Çalıştayı, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (ATASEM) başladı. Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi...

Google Haberlere Abone ol
Doğum ve kadın sağlığı konulu çalıştay başladı

Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Lisansüstü Eğitimi Çalıştayı, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (ATASEM) başladı.

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum hakkında bilgiler verdi. Pasinlioğlu, "Daha önce 3 lisans çalışması yapmıştık. Bugün ise Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Lisansüstü Eğitimi Çalıştayı ile lisansüstü bir çalışma yapıyoruz. Burada 4 konferans sunulacak sonra grup çalışmaları olacak. Bu çalışmanın da eğitim ve öğretime katkı sunmasını diliyorum." dedi.

‘Avrupa Sisteminde Bir Doktora Eğitim Programı’ adlı bir konferans veren Dokuz Eylül Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Şifa Hastanesi doktoru Prof. Hülya Okumuş 'doktora ve ph D.' kavramlarını tanımladı. Doktoranın araştırma sonuçlarının uygulanması olduğunu söyleyen Okumuş, ph D’nin ise araştırma odaklı olduğunu ifade etti. Konferansın ardından Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Keleş, Okumuş’a teşekkür belgesi verdi.

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nuran Kömürcü ‘Nasıl Bir Lisansüstü Hemşirelik Eğitimi’ konulu bir konferans verdi. Kömürcü ise teşekkür belgesini Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Yavuz Selim Sağlam’dan aldı.

Çalıştayın ilk bölümünde son konferansı Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Gölbaşı verdi. Gölbaşı ‘Hemşirelikte Lisansüstü Eğitimin Tarihsel Süreci’ ile ilgili bilgiler aktardı. Çeşitli konferans ve bildiriler ile devam edecek olan çalıştay 19 Haziran’da tamamlanacak. CİHAN

Yorumlar