Doğu'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dünden itibaren etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Google Haberlere Abone ol
Doğu'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden tahsil edilen bilgiye göre, Basra alçak basınç sisteminin etkisinde olan bölge genelinde havanın fazla aşırı bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği hesap ediliyor.

Yağışların Erzincan, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yağmur, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzurum merkez ve güney kesimlerinde kar biçiminde olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 3, Erzincan'da 2, Muş ve Hakkari'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 1, Erzurum'da 2, Van, Ardahan, Kars ve Bitlis'te 3 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan ve Iğdır'da 9, Hakkari'de 6, Van ve Muş'ta 5, Ağrı'da 4, Bitlis'te 3, Erzurum'da 2, Kars ve Ardahan'da 1 derece olabileceği hesap ediliyor.

Kar kalınlıkları

Dün başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren yağışların peşinden kar kalınlıkları Bitlis'te 39, Ağrı'da 23, Erzurum, Kars, Ardahan ve Muş'ta 3, Van'da 2, Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde 95, Palandöken Kayak Merkezi'nde 90, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 80, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 72, Kop Dağı'nda 46 santimetre ölçüldü.

Yağışların gün boyunca etkisini sürdüreceğini belirten meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığındaki yükselişa bağlı şekilde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli ve sarp yamaçlarda çığ tehlikesi beklendiğini, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar