Doğu'da kar yağışı devam ediyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Doğu'da kar yağışı devam ediyor

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden tahsil edilen bilgiye göre, Orta Akdeniz alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde, hava sıcaklığının 3 ila 6 derece düşeceği hesap ediliyor.

Yağışların pazar gününe kadar Erzincan, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzurum'un merkeziyle güney kesimlerinde kar halinde olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları, Iğdır'da 4, Erzincan'da 3, Muş'ta 2, Van ve Bitlis'te 1, Hakkari'de sıfır, Ağrı'da sıfırın altında 3. Ardahan ve Kars'ta sıfırın altında 2, Erzurum'da sıfırın altında 1 derece şekilde ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 9, Erzincan'da 7, Van ve Bitlis'te 5, Hakkari ve Muş'ta 4, Erzurum'da 3, Kars, Ağrı ve Ardahan'da 1 derece olabileceği hesap ediliyor.

Kar kalınlıkları Erzurum ve Kars'ta 2, Ardahan'da 3, Ağrı'da 10, Bitlis'te 33, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 80, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 90 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 95 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, gece bölge genelinde hafif buzlanma ve don vakayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara ve yüksek kar örtüsünün olduğu sarp yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı, ilgili ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları meselesi için uyardı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar