Doğuda göletler dondu, hayvanlar taşıma su ile sulanıyor

Aşırı soğukların kendini iyiden iyiye hissettirdiği doğu ve güneydoğuda aşırı soğuklardan dolayı donan dere ve göletler, hayvancılıkla uğraşanları zor durumda bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Doğuda göletler dondu, hayvanlar taşıma su ile sulanıyor

Aşırı soğukların kendini iyiden iyiye hissettirdiği doğu ve güneydoğuda aşırı soğuklardan dolayı donan dere ve göletler, hayvancılıkla uğraşanları zor durumda bıraktı. Hal böyle olunca hayvanlar ahırlarda taşıma su ile sulanmak zorunda kalınıyor.

    Sibirya soğukların etkili olduğu yerlerden biri olan Bitlis ve ilçelerinde aşırı soğuklardan dolayı donan dere ve göletler, hayvancılıkla uğraşanları zor durumda bıraktı. Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı köylerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar evdeki şebeke suları da donunca, hayvanlarına kaynaklardan su taşımak zorunda kaldı.

    Küçükbaş ve büyükbaş hayvanları olan Cebrail Sönmez, aşırı soğuklar yüzünden hayvanlara taşıma su verdiklerini söyledi. Hayvanları öğlen saat 12.00 ve akşam 16.00'da suladıklarını belirten Sevdin Yalçın, kar yağışı ve fırtınanın dört gündür devam ettiğini ifade etti.

    Soğukların hem insanları hem de hayvanları olumsuz etkilediğine dikkat çeken Asım Doğan ise "Soğuklar bizi etkilediği gibi hayvanlarımızı da etkiledi. Zahmetli bir durum. Birkaç tane hayvanı olan bir insan günde 5 ya da 6 saat su taşımak zorunda kalıyor. Hayvanlarımızı sulamak için çoluk çocuk su çekiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar