Doğuda demokrasi nöbeti sürüyor

Bingöl, Mardin, Siirt ve Malatya'da FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Doğuda demokrasi nöbeti sürüyor
Bingöl, Mardin, Siirt ve Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Genç Caddesi saat kulesi önünde bir araya gelen 12 Bingölspor taraftarları ve Semt Gençliği grubu, taşıdıkları darbe girişimi karşıtı pankartlarla demokrasi alanına doğru yürüyüşe geçti. "Gençlik burada FETÖ nerede" sloganı atan grup, daha sonra yakılan meşaleler eşliğinde nöbet tutan vatandaşlara katıldı.

Bingöl Engelliler Kültür ve Yaşatma Derneği üyeleri de yaptıkları yürüyüşle nöbet tutanlara destek oldu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, burada yaptığı konuşmada, darbeye karşı duran ve demokrasiden yana olan tüm gençlere teşekkür ederek, darbecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındaki gençleri hesaba katamadığını söyledi.

Mardin

Mardin'de, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkiler devam ediyor.
AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü. Mardin Valisi Mustafa Yaman, 15 gündür alanda olan vatandaşlara bu duruşlarından dolayı teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, vatandaşların kahramanlıkları sayesinde darbenin başarısız olduğunu ve cuntacıların bir daha darbe düşünemeyeceğini ifade etti.
Vali Yaman, Dündar ve alandakiler, darbe girişiminde şehit olanların ailelerine, cep telefonu operatörleri üzerinden yardımda bulundu.

Darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu, ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.
AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı önünde nöbete devam eden vatandaşlara AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da destek verdi. 15 Temmuz'da Türkiye’de halkın bir devrime adım attığını kaydeden Miroğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye’de 15 Temmuz'dan sonra yaşadığımız Türkiye'nin yüzyıllardan beri beklenen devrimidir ve bu devrim sizin cesaretiniz sayesinde oldu. Sizin tankları, topları durduran cesaretiniz nedeniyle Türkiye yeni geleceğiyle buluşacağı bir sabaha, bir şafağa uyandı. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Allah’ın izni ile yeni bir yola koyuldu Türkiye. Darbelerin geride kaldığı hak, hukuk, adaletin herkesin düşüncelerinde ve inancında serbest olduğu yepyeni bir Türkiye."

Siirt

Siirt'te binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor
Valilik önünde Türk bayrakları taşıyan halk, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede" ve "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı.

Ensar Cami imam hatibi Ramazan Toprak ve müezzinler tarafından dün meydana gelen terör saldırısı ile darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okundu. Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahilerin ardından toplu dua edildi.

Malatya

Malatya'nınDarende ilçesindeki Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursu öğrencileri, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan ilçedeki "Demokrasi Nöbeti"ne katılarak, okudukları hatim ve dualarla destek olmaya devam ediyor.

Diyanet İşleri'ne bağlı Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursu öğrencileri, Darende Çarşı Meydanı'nda düzenlenen "Demokrasi Nöbeti"ne ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı, hatim indirip dua etti.

Kurs müdürü Aydın Duman, FETÖ'nün darbe girişiminden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanlardan ayrılmayın" çağrısı üzerine demokrasi nöbetine kursun 70 hafızıyla katıldıklarını söyledi.

Kursta okuyan 70 hafızın darbe girişiminin ilk gününden beri devletin selameti ve bekası için hatim indirdiğini kaydeden Duman, "Vatan olmadıktan sonra yaşamanın hiçbir anlamı yok. Biz de bu hain terör örgütüne karşı ne yapabiliriz diye düşünürken en iyi bildiğimiz ve en etkili silahımız olan dua ile devletimize zarar vermeye çalışan hain odaklara cevap vermek istedik" diye konuştu.
Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ile Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyeleriyle çok sayıda vatandaşın katıldığı nöbet, D300 karayolunda yapılan yürüyüşle sona erdi.










 

Yorumlar