Doğu Türkistanlılar’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Doğu Türkistanlılar’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Uygurtürk, Başkan Büyükkılıç’a dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kayseri’de yaşayan Doğu Türkistanlıların, kültürel ve eğitim faaliyetleri yönünde büyük bir çalışma gösterdiklerini kaydeden Dernek Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, “Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantımızda yeni yönetim kurulumuz seçildi. Amacımız, güzel şehrimiz Kayseri’de yaşayan hemşerilerimizin kültürel anlamda desteklenmesi ve Uygur kültürünü yaşatma adına projeler gerçekleştirmektir. Burada okuyan yüzlerce gencimizin eğitim alanında da başarılı olması için Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımızla beraber gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah Kayseri halkının ve yöneticilerinin desteği ile bu amaçlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Dünyanın gözü önünde adeta kanayan bir yara olan Doğu Türkistan işgalinin bir gün son bulacağına inandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesince sosyal ve kültürel çalışmalar yapan her türlü oluşumu olumlu karşılıyor ve destek veriyoruz. Çünkü Kayseri’yi bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Toplumun değerlerini önemsiyor ve destek çıkıyor hatta sahipleniyoruz. Doğu Türkistanlılar Derneği ile birlikte yapılacak her türlü çalışmaya hazırız” dedi.

“Doğu Türkistan Davasına Vermiş Olduğunuz Destekten Dolayı Şükranlarımızı Sunarız” ifadeli plaket verilen Başkan Memduh Büyükkılıç, bu insanı bir davanın takipçisi ve destekleyicisi olmaya her zaman devam edeceklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar