Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış, fırtına ve zirai don uyarısı yapıldı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hafta sonu için kuvvetli yağış, fırtına ve zirai don uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış, fırtına ve zirai don uyarısı yapıldı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hafta sonu için kuvvetli yağış, fırtına ve zirai don uyarısı yapıldı. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden alınan veriler ışığında Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yarın (Cumartesi) bölgede gün boyunca beklenen sağanak yağışların Giresun, Rize ve Artvin sahillerinde çok kuvvetli, diğer yerlerde ise kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Yağışın, bölgenin sahil kesiminde karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışının ve pazar öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

    Bölgede ayrıca, yarın öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı yönünden başlayan kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttırarak kuvvetli fırtınaya (50-70 km/sa) dönüşerek, pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olacağına dikkat çekildi.

    Etkili yağış ve rüzgarla birlikte sıcaklıkların da yarın (cumartesi) günü akşam saatlerinden itibaren 8-12 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceğine bildirildi. Buna bağlı olarak bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (-4 ila -10 derece), sahil kesiminde ise hafif kuvvette (0 ila -2 derece) zirai don riski bulunduğu uyarısı yapıldı.

    Açıklamada, oluşması muhtemel ani sel ve su baskınları, heyelan, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, buzlanma, don olayı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda oluşabilecek aksamalar konusunda vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması istendi. CİHAN

Yorumlar