’Doğru yapılan ilkyardım müdahalesi hayat kurtarır’

Sakarya Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, ilkyardımın hayat kurtarmak için ayrım gözetmeksizin insan onurunun korunması adına yapılan faaliyet olduğunu, bu nedenle herkesin ilkyardım eğitimi alması gerektiğini söyledi....

Google Haberlere Abone ol
’Doğru yapılan ilkyardım müdahalesi hayat kurtarır’

Sakarya Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, ilkyardımın hayat kurtarmak için ayrım gözetmeksizin insan onurunun korunması adına yapılan faaliyet olduğunu, bu nedenle herkesin ilkyardım eğitimi alması gerektiğini söyledi.

Trafik kazalarında doğru zamanda bilinçli yapılacak ilkyardım müdahalesinin hayat kurtardığını belirten Dr. Gülşah Yılmaz, ”Trafik kazalarında hayatını yitiren kişilerin yüzde 80′i bilinçsizce araçtan çıkartılma ve karga tulumba taşınarak hastaneye götürülme nedeniyle yaşamını kaybediyor. İlk yardımın amacı; kazanın olduğu yerde, kazazedelere yardım ederek durumlarının kötüye gitmesini engellemek ve hayatlarını kurtarmaya çalışmaktır." diye konuştu.

Şehirleşme, sanayileşme ve çoğalan araç sayısı ile birlikte yaşanan kazalarda da her geçen gün artış yaşandığını anlatan Dr. Yılmaz şöyle konuştu: "İlkyardım bilgisi bu artışla birlikte her geçen gün önem kazanıyor. Sıcakların artmasıyla boğulma hadiseleri de arttı. Tedbir olmayan koyda, sulama kanalında, kontrolsüz alanda, özellikle tenha ve cankurtaran olmayan sahillerde tek başımıza yüzmeyin. Aşırı cesaret ve rehavet tehlikelidir. Kişi kendini farklı serinlemelerini tavsiye ediyoruz. ”şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar