Doğan: Çok kazanma hırsı, bizleri çok kaybetmeye itiyor

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, fiyatların artması hevesine hiç kimsenin katılmaması gerektiğini ve sattıkları ve kestikleri hayvanın yerine pazarda hayvan alacak durumları olmayacağını söyleyerek üreticileri...

Google Haberlere Abone ol
Doğan: Çok kazanma hırsı, bizleri çok kaybetmeye itiyor

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, fiyatların artması hevesine hiç kimsenin katılmaması gerektiğini ve sattıkları ve kestikleri hayvanın yerine pazarda hayvan alacak durumları olmayacağını söyleyerek üreticileri uyardı.

    Başkan Doğan birlik binasında yaptığı açıklamada, et fiyatlarının artmasına dikkat çekti. "Bölgemizde de, ülke genelinde de, fiyatlarda ciddi bir tırmanışta, bu fiyatlar arttıkça da, ne üreticimize, ne de tüketicimize olumlu bir şekilde yansıyor. Fiyatlar aşırı abartılı bir şekilde artıyor. Bunlar bir şekilde provoke edildi. Üreticimizde bu konuda biraz gaflete düştü. Bu oyuna geldiler. Fiyatlar artmasıyla beraber, devletimizi, bakanlığımızı et ve dana, dışarıdan hayvan, ithal etmek durumunda bıraktılar." diyen Doğan şöyle konuştu: "Fiyatlar normale dönerse, yapılacak ithalatın hiçbir anlamı kalmayacağından dolayı, ithalatın hiçbir anlamı kalmaz. Üreticilerimiz, besisi tamamlanmış bütün hayvanlarını piyasaya sürerlerse ithalat söz konusu olmaz. Bu konuda üreticilerimizi biz tekrar uyarıyoruz. Biraz daha duyarlı ve bilinçli olsunlar. Biraz daha bakanlığın telkinlerine, uyarılarına kulak kabartsınlar. Böylelikle birilerine biz peşkeş çekecek durumda olmayız. Hakkımızı yedirmiş duruma düşmeyiz. Emeğimizin karşılığını bırakmayız. Hala biz, burnumuzun dikine, kafamızı bir karış hava da, tavana bakarak gidersek, yani bu şekilde yolumuza devam edersek, kesinlikle ülke hayvancılığı ciddi bir kartuk duruma doğru gider.”

    Ramazan dolayısıyla et fiyatlarında ciddi bir hareketliliğin başlamasının bakanlığı tedirgin ettiğini aktaran Birlik Başkanı Doğan, “Eğer biz fiyatlarla biraz daha oynayıp hırs yaparsak, kesinlikle ithalat yapılacak.” uyarısında bulundu. Doğan, “Şu an Türkiye’de et fiyatları, 18,50 ile 19 lira arasında. Fiyatlar 20–21 liraya kadar artacak şeklinde duyumlar alıyoruz. Eğer bu şekilde artış gösterirse kesinlikle ithalat yapacağız. İki üç aydır bütün üreticilere biz bunu söylüyoruz. Fiyatlar çok yükselişte ve bunun bizlere sıkıntı olacağını dile getirdik. 2010 yılında yaşadığımız acı tecrübeyi yaşamak durumunda kalacağımızı söylediğimiz halde insanlarımız, bunu görmemezlikten gelip ‘biraz daha, biraz daha’ deyip fiyatlar ciddi şekilde başfiyatlara ulaştı. Çok kazanma hırsı, bizleri çok kaybetmeye itiyor. Biz üreticilerimize gerekli uyarıları yapmıştık, hâlâ da yapıyoruz ve şu anda geç kalınmış değil.” dedi.

CİHAN

Yorumlar