Doğan: Bizler üretiyoruz o halde güçlü olan biz olmalıyız

Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Bafra, Terme, Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerinde bilgilendirme toplantıları yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Doğan: Bizler üretiyoruz o halde güçlü olan biz olmalıyız

Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Bafra, Terme, Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerinde bilgilendirme toplantıları yapıyor.

Toplantılarda önemli mesajlar veren Samsun Kırmızı Et Birliği Başkanı Erdal Doğan, birliğin 37 kurucu üye ile 2005 yılında Bafra Kırmızı Et Üreticileri birliği olarak kurulduğunu, Türkiye'de Karadeniz bölgesinde hayvancılık adına kurulun ilk birlik olduğunu belirtti.
Doğan, birliğin amacını birlik üyeleri arasında koordinasyonu sağlayarak kaliteli kırmızı et ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı pazarlarına satışını sağlamak, üyeleri hayvan bakımı konusunda bilinçlendirmek, uluslararası ölçekte pazarlama gücünü artırıcı önlemler almak ve menfaatlerini korumaya yönelik çalışmaları yapmak olarak sıraladı.

Erdal Doğan, "Bizler üretiyoruz, o halde güçlü olan biz olmalıyız. Ülkede et sıkıntısı yokken, et sıkıntısı havası oluşturan çevreler bakanlığın elini zayıflatarak yaklaşık 3 milyar dolar et ve canlı hayvan ithalatı yaptırıldı o dönem örgütsel yapımız ülke genelinde tamamlanmadığından fazla müdahil olamadık, ancak aynı çevreler aynı oyunu yine geçen yıl oynamaya çalıştı. Bizler üretimin her aşamasında birliğimizle hareket ederek hedeflerimizin olduğunu bilinçli olduğumuzu bir çatı altında güçlü olduğumuzu, tüm bölgeye ve ülkeye göstermemiz gerekir. Üretiyoruz o halde güçlü olmalıyız ve yine kazanan bizler olmalıyız." diye konuştu.

Toplantıya Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Erdal Doğan, Samsun il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, İlçe Tarım Müdürleri, Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık personeli ve çok sayıda kırmızı et üreticileri katıldı. CİHAN

Yorumlar