Doğalgaz hattından çıkan tarihi mezar taşları müzeye teslim edildi

Samsun'un Bafra ilçesinde doğalgaz hattı döşeme çalışmaları sırasında cuma günü çıkan tarihi mezar taşları Akmercan Delta Doğalgaz Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından Bafra Müzesi'ne teslim edildi.Konu hakkında bir açıklama...

Google Haberlere Abone ol
Doğalgaz hattından çıkan tarihi mezar taşları müzeye teslim edildi

Samsun'un Bafra ilçesinde doğalgaz hattı döşeme çalışmaları sırasında cuma günü çıkan tarihi mezar taşları Akmercan Delta Doğalgaz Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından Bafra Müzesi'ne teslim edildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Akmercan Delta Doğalgaz Yapım Şefi Emre Şen ile Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu Burhan Sürül, "Şirketimizin taşeron firması tarafından Gazipaşa Mahallesi Türkoğlu Caddesi'nde yapılan doğalgaz boru döşeme kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan mezar taşlarından sonra çalışmaları durdurduk. İvedilikle Samsun Müzesi yetkilileri ile irtibata geçtik. Onlar da hemen Bafra Müzesi görevlilerini bize yönlendirdiler. Biz de elimizde bulunan tarihi mezar taşlarını teslim ettik. Almış olduğumuz bilgiye göre bu mezar taşları 1850’li yıllarda Geç Osmanlı Dönemi'ne ait İslam mezarlığına ait taşlar olduğunu söylediler. Bundan sonraki çalışmalarımızı müze arkeoloğu nezaretinde yürüteceğiz. Çünkü tarih bizim için çok önemlidir. Bizler şirket olarak tarih konusunda çok duyarlıyız. Çünkü tarihine sahip çıkmayan geleceğine sahip çıkamaz.’’ dedi.

CİHAN

Yorumlar