Doğalgaz borusu patladı, yol ikiye ayrıldı: 6 yaralı

Gaziantep 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde doğalgaz borusunun patlaması sonucu 300 metrelik yol ikiye yarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Doğalgaz borusu patladı, yol ikiye ayrıldı: 6 yaralı

Gaziantep 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde doğalgaz borusunun patlaması sonucu 300 metrelik yol ikiye yarıldı. Yol üstünde bulunan 11 araç patlama sonucu kullanılamaz hale gelirken, 6 kişi de hafif şekilde yaralandı. Yolun tabaka halinde havaya kalkıp, tekrar yere indiği patlamanın, doğalgaz kaçağından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Gaziantep’te Başpınar mevkiinde bulunan 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Yaşanan bu patlamanın etkisiyle, yol üzerinde seyir halinde olan ve kenarlarda bulunan araçlar büyük bir şekilde hasar görürken, 6 kişi de hafif şekilde yaralandı.

Organize sanayi bölgesi hattında çalışan bir minibüste şoför dışında yolcunun bulunmaması muhtemel bir faciayı önlerken, patlamanın hemen ardından itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine geldi. 300 metrelik bir alanda yolun ikiye ayrıldığı bölgeyi trafiğe kapatan ekipler, ikinci bir patlama ihtimaline karşı gazı da kesti.

Yaşanan patlama sonrası adeta savaş alanını andıran bir görüntünün oluştuğu bölgede, vatandaşlar da büyük bir şok yaşadı. Olay yerine inceleme yapmaya gelen Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu, yolların altında galerilerin bulunduğunu hatırlatarak, ”Yolların altında galerilerimiz var. Herhalde bir yerden bir gaz kaçağı olmuş. Galerilere gaz dolmuş. Görüyorsunuz büyük bir facia. Ama en büyük sevincimiz can kaybımız yok. Hafif yaralılar var. Onun haricinde durum ortada. Hepimize geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

YOL HAVAYA UÇUP TEKRAR İNMİŞ

Patlamanın orta gerilim tesisat galerisinde olduğu belirten Gaziantep İtfaiye Daire Başkanı Hasan Kömürcü, "Hafif yaralılarımız var. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. İncelemelerimiz devam ediyor. Şu anda ilk etapta gaz sıkışması gözüküyor ama incelemelerimiz devam ediyor. Yaklaşık 400 metrelik bir alan hasar görmüş. Yol havaya uçup tekrar inmiş. Patlama, orta gerilim tesisat galerisinin olduğu alanda hat boyunca meydana geldi. Patlama ile ilgili çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Emniyet ekiplerinin de yoğun güvenlik aldığı bölgede, patlamanın sebebi ile ilgili araştırmalar sürüyor.
CİHAN

Yorumlar