"Doğal güzellikleri harika olan Samsun'un turizm haritalarında yeri yok"

Suudi Arabistanlı gazeteci ve iş adamları ilin turizm potansiyelini tanımak ve tanıtmak için Samsun’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
"Doğal güzellikleri harika olan Samsun'un turizm haritalarında yeri yok"

Suudi Arabistanlı gazeteci ve iş adamları ilin turizm potansiyelini tanımak ve tanıtmak için Samsun’a geldi. Samsun’un doğal güzelliğine hayran kalan Suudi Arabistanlı gazeteciler, “Bu kadar güzel olan bir şehrin maalesef bize sunulan turizm haritalarında yeri yok.” diyerek, Samsun’un tanıtımında eksiklik olduğuna dikkat çekti.

Aralarında iş adamları, turizmci ve gazetecilerden oluşan 25 kişilik Suudi Arabistanlı misafir heyeti, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Samsun’un turizm potansiyelini keşfediyor. 'Samsunum 1' gemisinde düzenlenen kahvaltı programında Samsun’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelen misafirler, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, misafirlere kısaca şehri tanıttı. Samsun'un; başta turizm olmak üzere, tarım ve ticarette önemli bir şehir olduğunu dile getiren Çakır, Bafra ve Çarşamba ovalarının, Suudi iş adamlarının tarıma dayalı yatırım yapabilecekleri önemli bir alan olduğuna dikkat çekti.

Samsun’un doğa, deniz ve tarihi bakımdan da turizm için önemli bir potansiyeli bulunduğunun altını çizen Çakır, “Biz Suudi Arabistanlı kardeşlerimizin, tatillerinin bir bölümünü Samsun’da geçirmelerini arzu ediyoruz. Şehrimizin ulaşım ve konaklama bakımından herhangi bir sıkıntısı yok. Her türlü alışveriş yapılabilecek imkanlara sahip bir şehiriz. En büyük avantajımız da trafik sıkışıklığı olmayan, insanlara huzur veren bir sakinliğimiz ve alınan hizmetlerde de fiyatlarınızın diğer tatil bölgelerine nazaran daha ucuz olmasıdır.” diyerek, Suudi turistleri Samsun’a davet etti.

"SAMSUN’UN HARİTADA YERİ YOK"

Samsun’a gece indiklerini, sabah ise pırıl pırıl bir hava ile güne başladıklarını dile getiren Suudi misafirler, Samsun’un doğasına, denizine ve şehirdeki rahatlığa hayran kaldıklarını dile getirdi. Heyette yer alan, hac organizasyonu yapan turizmcilerin yakından tanıdığı Mekke’deki Türk hacılardan sorumlu olan Ahmet Halebi, Samsun’a hayran kaldığını ve tatil için aradığı her şeyi burada bulabileceğine dikkat çekti.

“Bu kadar güzel olan bir şehir haritada neden yok.” diye soran Ahmet Halebi, seyahat acentaları tarafından kendilerine sunulan turizm güzergahlarında İstanbul, Bursa, İzmir, Muğla, Antalya gibi şehirlerin yer aldığına vurgu yaptı. Söz konusu şehirlerin hepsini de gezdiğinin altını çizen Halebi, “Samsun’un, doğal güzellikleri bakımından diğer şehirlerden geri kalan bir tarafı yok. Deniz ve doğal güzellikleri, insana doyumsuz zevk veren yeşillikleri harika. Bu güzelliklerin dünyaya tanıtılması gerekiyor. Maalesef bize sunulan haritalarda Samsun’un yeri yok.” diye konuştu.

Suudi Arabistanlı gazeteci ve turizmcilere, bir hafta boyunca Samsun Basın Enformasyon İl Müdürlüğü misafirliğinde ilin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılacak.




CİHAN

Yorumlar