DOĞAKA, İTSO yönetimine hibe destekleri hakkında sunum yaptı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’ndaki sunumda DOĞAKA Program Yönetim Birim Başkanı Erdal İlbay ve Hatay Yatırım Daire Ofisi Koordinatörü Cenk Özbaykal,...

Google Haberlere Abone ol
DOĞAKA, İTSO yönetimine hibe destekleri hakkında sunum yaptı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’ndaki sunumda DOĞAKA Program Yönetim Birim Başkanı Erdal İlbay ve Hatay Yatırım Daire Ofisi Koordinatörü Cenk Özbaykal, İTSO Yönetim Kurulu üyelerine sinevizyon destekli olarak ajansı faaliyetleri, hibe destekleri ve yatırımları hakkında teknik bilgiler verildi.

Program Yönetim Birimi Başkanı İlbay, İskenderun’un sanayi şehri olduğunu ve önemli bir potansiyeli bulunduğunu belirterek, özellikle KOBİ'lere yönelik hibe desteklerinden faydalanılabileceğini söyledi. İlbay, “Ajans olarak firmalara mali, teknik, doğrudan destek, doğrudan finans desteği, proje teklif çağrıları, doğrudan faaliyet desteği, bölgesel anlamda projelerin desteklenmesi, uzman danışman desteği, sosyal ve ekonomik anlamda uzman ekip desteği verilmektedir.” dedi. Teknik anlamda en fazla 15 bin liralık uzman desteği verildiğini kaydeden İlbay, "14 gün süreyle bu desteklerden kamular, üniversiteler, odalar ve borsalar, dernekler ve vakıflar faydalanabilmektedir. Doğrudan faaliyet desteğinde araştırma, fizibilite ve planlamalar yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “İskenderun’da üyelerimiz ve işletmelerimiz, hibe desteklerinden faydalanabilir. Şartları uyan işletmeler için DOĞAKA önemli hizmetler vermektedir." dedi.

Sunumda İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, Başkan Vekili Çağrı Belibağlı, Muhasip Üye Özcan Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Necat Özkaya ve ABİGEM Hatay Direktörü Bülent Yüce de hazır bulundu. CİHAN

Yorumlar