Doç. Dr. Uygun: Sorunları öncelik sırasına göre çözeceğiz

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. İbrahim Uygun, başta eğitim ve hastanesi olmak üzere şehrin sağlıkla ilgili sorunlarını öncelik sırasına göre çözeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Doç. Dr. Uygun: Sorunları öncelik sırasına göre çözeceğiz

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. İbrahim Uygun, başta eğitim ve hastanesi olmak üzere şehrin sağlıkla ilgili sorunlarını öncelik sırasına göre çözeceklerini söyledi. Uygun, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çevresindeki çamur sorunun ise en erken haziran ayında çözüme kavuşturulabileceğini belirtti.

    Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. İbrahim Uygun, basınla tanışma toplantısı düzenledi. Uygun, kendisinden önce genel sekreterlik görevinde bulunan Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu’nun asansör ve drenaj gibi önemli sorunları çözdüğünü belirterek kendisine teşekkür etti. Diyarbakır’ın sadece bölgeye değil komşu ülkelere bile sağlık hizmeti veren bir şehir olduğunu anlatan Uygun, “İnşallah Diyarbakır’ı sağlık hizmetlerini olması gereken yere getireceğiz. Şuan bazı sıkıntılar mevcut, bunları öncelik sırasına göre çözeceğiz. “ dedi. Diyarbakır ikinci basamak sağlık kuruluşunun olmadığını belirten Uygun, önümüzdeki dönemde Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Dağkapı’daki Devlet Hastanesi’ni birbirinden ayıracaklarını dile getirdi. Uygun, “ Bu bakanlığımızın almış olduğu bir karar. Birinci basamaktan sonra hastalar eğitim ve araştırma hastanesine sevk edilecek. Eğitim ve araştırmada daha çok yan dal uzmanlık alanları olacak.” şeklinde konuştu.

    İbrahim Uygun, bir soru üzerine hastanede cuma günleri sıcak akmadığını ilk kez duyduğunu ve bu sorunu çözeceğini dile getirdi. Uygun, hastanede otopsi yapılmadı yönündeki soru üzerine ise drenaj sıkıntısı nedeniyle hastane bahçesinin çamur olduğunu ve sevklerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yapılamadığını kaydetti. Uygun, Diyarbakır’ın sağlıktaki en büyük sıkıntısının ise organizasyon olduğunu, bazı hastanelerde doktor bazı hastanelerde ise doktor olmasına rağmen cihazının olmadığını belirtti. CİHAN

Yorumlar