Doç. Dr. Tok: Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğrencilerini kapsamamalı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri taslağını yayınlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Doç. Dr. Tok: Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğrencilerini kapsamamalı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri taslağını yayınlamıştı. MEB bünyesinde çalışan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) mezunları ile halen eğitim görmekte olan lisans öğrencilerini de kapsayan düzenleme hakkında konuşan Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmalık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hidayet Tok, "Şu anda öğrenimine devam eden öğrencileri bu kapsama almak haksızlık olur." ifadelerini kullandı.

Rehber öğretmenlere yeni sorumluluklar getiren taslakla beraber, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği birleştirilmiş oldu. Birçok tartışmayı da beraberinde getiren yeni düzenlemede en çok dikkat çeken konu ise rehberlik ve özel eğitim öğretmenlerinin, bundan böyle devlet memuru statüsünde değerlendirilecek olması. Yeni taslağın lisans öğrencilerini de kapsamasını bir haksızlık olarak gören Tok, "Eğer yönetmelikte bir değişiklik olacaksa, bunun okuyan öğrencileri kapsamaması gerekir. Okula devam edenleri bu kapsamda değerlendirmek hayal kırıklığına neden olur, motivasyonlarını düşürür." değerlendirmesini yaptı.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yönetmeliği'nin ismi değiştirilerek, Rehberlik Yönetmeliği’ne dönüştürülmesiyle kapsamının daraldığını belirten Hidayet Tok, "Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunlarının rehberliğin yanında psikolojik danışmanlık vasfı da bulunmaktadır. Bu vasfın kaldırılarak yerine farklı bir statü verilmesi tepkiye neden olacaktır." dedi.



CİHAN

Yorumlar