Doç. Dr. Şahin: Ailemiz dindar, ömürlük ve cennetlik olsun

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Şahin, aileleri bir arada tutan gücün sevgi bağı olduğunu, eşler arasındaki sevginin ailede huzur ve mutluluk getirdiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Doç. Dr. Şahin: Ailemiz dindar, ömürlük ve cennetlik olsun

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Şahin, aileleri bir arada tutan gücün sevgi bağı olduğunu, eşler arasındaki sevginin ailede huzur ve mutluluk getirdiğini belirtti. Şahin, "Üç sevgiyi insanlar kalplerinde yaşamaları gerekir bunlar Allah sevgisi, anne sevgisi, eş sevgisi. Bu üç sevgi bir bireyde yerleşirse, o birey suç işleme eğilimine girmez." tespitini yaptı.


Bafra Selim Vakfı tarafından Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Şahin, 'İslam’ın Aileye Verdiği Önem' i anlattı. Doç. Dr. Osman Şahin salonda bulunan kadın ve erkeklere şöyle seslendi: "Aile sevgiden oluşur. Bu dünyadan ahrete götüreceğimiz en önemli şeylerden biride nikahtır. İnsan evli olsun bekar olsun öncelikle fıtratını çok analiz etmesi gerekir. Eğer insan kendi fıtratını Allah’ın ona yüklediği duygu, düşence ve güdüleri bilmese sağlıklı sonuçlar alamaz. Aile İslam’da şu maddeler için önemlidir. Neslin devamlılığı için, toplumun devamlılığı için, fıtri ihtiyacı giderebilmek için, huzurlu bir birey olabilmek için, ruh sağlığı için, ahlaklı birey olmak için aile çok önemlidir. Üç sevgiyi insanlar kalplerinde yaşamaları gerekir bunlar Allah sevgisi, anne sevgisi, eş sevgisi bu üç sevgi bir bireyde yerleşirse, o birey suç işleme eğilimine girmez. Son olarak bende diyorum ki 'ailemiz dindar olsun, ailemiz ömürlük olsun, ailemiz Cennetlik olsun.' ”
CİHAN

Yorumlar