Doç. Dr. Kılıç: Mut’a, kadın bedeninden hayvani duygularla yararlanmadır

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Faruk Kılıç, belli bir müddetle sınırlı olan nikahın meşru olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Doç. Dr. Kılıç: Mut’a, kadın bedeninden hayvani duygularla yararlanmadır

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Faruk Kılıç, belli bir müddetle sınırlı olan nikahın meşru olmadığını söyledi. Mut’a ile aile kurulmadığını ifade eden Kılıç, “Buradaki vakıa, kadının bedeninden hayvani duygularla insafsızca yararlanmadır. Çünkü, genelde kadının fakirliği, çaresizliği, eğitimsizliği suistimal edilmektedir.” dedi.

Yeni Ümit Dergisi tarafından düzenlenen ‘Ailenin korunması ve mut’a fitnesi’ sempozyum düzenlendi. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Faruk Kılıç, ‘sosyolojik açıdan ailenin önemi’ konulu verdiği konferansta mut’anın, kadının suistimali ve mağduriyeti üzerine kurulduğunu söyledi. Mut’a kadının bir aile kurmasına engel olduğuna dikkat çeken Kılıç, “İslam hukukunun nikah müessesesiyle yakından ilgilenmesi, en yüce gayelerinden biridir. Çünkü nikah, aile düzeninin esasıdır. İslami nikahın müddeti müebbettir, daimidir. Yani kadınla erkek hayat boyu beraber olmak üzere nikahlanırlar. Belli bir müddetle sınırlı olan nikah meşru değildir. Mut’a ile bir aile kurulmamaktadır. Buradaki vakıa, kadının bedeninden hayvani duygularla insafsızca yararlanmadır. Çünkü, genelde kadının fakirliği, çaresizliği, eğitimsizliği suistimal edilmektedir.” diye konuştu.

Mut’ada kadının aile olarak değil kiralanmış bir varlık olarak görüldüğüne dikkat çeken Kılıç, şöyle devam etti: “Bu durumda kendine mut’a yapılan bir kadın, aile kurma hakkından mahrum bırakılmakta, onun dünya hayatı karartılmaktadır. Bu işi bir meslek haline getirmeye zorlanan bir kadın, zamanla birçok erkekle bu batıl nikahı kıymakta, fakat hiçbiriyle gerçek bir aile saadet ve huzurunu yakalayamamaktadır. Bu muamelede en büyük zararı yine kadın görmekte, adeta eskimiş bir ayakkabı gibi bir kenara atılmaktadır. İslam’a göre aile, insanın dünya cenneti gibidir. Burada karşılıklı sevgi, saygı, şefkat ve fedakarlık gibi duygular hakimdir. Çünkü eşler birbirlerine ebedi bir arkadaş gözüyle bakmaktadırlar. Kısa süreli hayvani bir beraberlik İslam’ın aile felsefesine uymaz.”

Mut’anın kadını gayri meşru şehvetlere kurban ettiğini belirten Doç. Dr. Kılıç, “Mut’a uygulamalarına bakıldığında bunun gayri meşru şehvetleri, meşruiyet perdesi altında gidermek gayesiyle yapıldığı açıkça görülmektedir. Bu işlemde ise kadın, bir şehvet giderici makine haline getirilmektedir." diye ifade etti.

Mut’a konusunda toplumun çok iyi ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıç, bu konuda yeteri kadar çalışma yapılmadığından yakındı. Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve üniversite düzeyindeki kurumların konuyu daha yoğun şekilde ele almasını istedi.
CİHAN

Yorumlar