Doç. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli, Jean Monnet jürisinde

Avrupa Bakanlığı, Proje Uygulama Başkanlığı tarafından yürütülen Jean Monnet Burs Programına Çukurova Üniversitesi'nden seçilen ve davet edilen ilk ve tek 'Akademik Değerlendirici' İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç...

Google Haberlere Abone ol
Doç. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli, Jean Monnet jürisinde

Avrupa Bakanlığı, Proje Uygulama Başkanlığı tarafından yürütülen Jean Monnet Burs Programına Çukurova Üniversitesi'nden seçilen ve davet edilen ilk ve tek 'Akademik Değerlendirici' İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli oldu. Doç. Dr. Kılıçbeyli 7-25 Temmuz 2014'tarihleri arasında 'Jean Monnet Jüri'sinde yer alacak.

Ulusal ve uluslararası seçkin bir programda Çukurova Üniversitesini temsil edecek olan Doç. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli aynı zamanda Çukurova Üniversitesi’nin akademik yetkinlik ve kurumsal kalitesine de olumlu katkı sağlayacak.

Jean Monnet Burs Programı nedir?

Ülkemizin Avrupa Birliğine tam üyelik sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarımızdan özel sektöre, sivil toplum örgütlerimizden üniversitelere, diğer bir ifadeyle toplumun her kesimine önemli görevler düşmektedir. Bu sebeple toplumun her kesiminde AB ile ilgili konuları takip eden ve bu konularda uzmanlaşan kişilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda, Jean Monnet Burs Programı Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin gelişmesini desteklemek amacıyla 1989 yılında Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasında imzalanan bir anlaşma çerçevesinde oluşturulmuştur. 1990-1991 akademik yılında ilk bursiyerlerine AB üyesi ülkelerde eğitim imkânı sağlayarak başlayan Jean Monnet Burs Programı, Türkiye’nin en uzun soluklu projelerinden birisidir. AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programının ana faydalanıcısı Avrupa Birliği Bakanlığı’dır. Burs programı, Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile işbirliği içerisinde, Jean Monnet Teknik Destek Ekibinin de desteğiyle yürütülmektedir.

CİHAN

Yorumlar