Doç. Dr. Demiray: Kanserli hastalar şeker yerine bitkisel tatlandırıcı kullansın

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Demiray, kanserli hücreleri en fazla besleyen gıdanın şeker olduğunu belirterek "İnsanların kanserle yaptıkları savaşta özellikle şekeri azaltmaları gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Doç. Dr. Demiray: Kanserli hastalar şeker yerine bitkisel tatlandırıcı kullansın

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Demiray, kanserli hücreleri en fazla besleyen gıdanın şeker olduğunu belirterek "İnsanların kanserle yaptıkları savaşta özellikle şekeri azaltmaları gerekiyor." dedi. Doç. Dr. Demiray, kanser hastalarının şeker yerine 'Stevia' bitkisel tatlandırıcılar kullanılarak hazırlanan gıdaları tüketmeleri gerektiğini söyledi.

    Doç.Dr. Mutlu Demiray, kanser hastalarını bilinçlendirmek amacıyla Onkoklinik’te 'şekersizlik deneyi' isimli bir etkinlik düzenledi. Özellikle kanser hastalarının beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Mutlu Demiray, sağlıklı bireylerin de beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Kanserli hücreleri en fazla besleyen gıdanın şeker olduğunu kaydeden Mutlu Demiray, "İnsanların kanserle yaptıkları savaşta özellikle şekeri azaltmaları gerekiyor. Şeker yerine 'Stevia' bitkisel tatlandırıcılar kullanılarak hazırlanan gıdalar tüketilmeli. Tatlılarda Stevia tatlandırıcı kullanılırken, tuzlulardan ise yulaf unu ve badem unu tercih edilmeli. Bu şekilde hazırlanan yemekler, tatlılar hem damak tadımıza hitap edecek hem de sağlığımızı korumamızda bizlere yardımcı olacaktır." diye konuştu.

    TATLANDIRICI KULLANILARAK TATLI YAPTILAR

    Düzenlenen etkinlikte Doç. Dr. Mutlu Demiray ve ekibinin hazırladığı lezzetli tatlılar ve tuzlularda; stevia tatlandırıcı, badem unu ve yulaf unu kullanıldı. Onkoklinik hastaları birbirinden lezzetli ve sağlıklı yiyecekleri yerken Mutlu Demiray’ın sunumunu izleyerek kanser ve beslenme ile ilgili önemli bilgiler edindiler. Stevia tatlandırıcı, badem unu ve yulaf unu ile birçok yiyecek hazırlanabiliyor. CİHAN

Yorumlar