Doç. Dr. Akpınar: Polise Ankara'da arama kararı verilmesi OHAL uygulaması gibi

Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Akpınar, Ankara’da mahkeme kararı olmaksızın polislerin arama yapacak olmasını, yolsuzluktan köşeye sıkışan hükümetin, bundan kurtulma çabası olarak gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Doç. Dr. Akpınar: Polise Ankara'da arama kararı verilmesi OHAL uygulaması gibi

Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Akpınar, Ankara’da mahkeme kararı olmaksızın polislerin arama yapacak olmasını, yolsuzluktan köşeye sıkışan hükümetin, bundan kurtulma çabası olarak gördüğünü söyledi. Kararı OHAL uygulaması gibi değerlendirdiğini belirten Akpınar, ülkenin hızla tek adam, tek parti yönetimine doğru gittiğine dikkati çekti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün talebini görüşen 10. Sulh Ceza Mahkemesi, Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar'da mahkeme kararı olmaksızın kişilerin 15 gün süreyle aranabilmesi yönünde karar aldı.

27 Şubat’a kadar geçerli olacak söz konusu kararı, Cihan Haber Ajansı’nın Cihan TV Network programlarından Anadolu’da Sabah’a değerlendiren Doç. Dr. Mahmut Akpınar, kararı bir OHAL uygulaması olarak gördüğünü söyledi. Akpınar, “Normal bir hukukun, demokrasinin uygulandığı bir yerde böylesi güçlü delil gerekçesi olmaksızın, bütün bir ili suçlu sayacak, zan altında bırakacak şekilde böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bunun, bir OHAL yönetimi olduğunu görüyorum.” dedi.

“HIZLA TEK ADAM TEK PARTİ YÖNETİMİNE DOĞRU GİDİYORUZ

Doç. Dr. Akpınar bunun sebebini de şöyle aktardı:“Hükümet yolsuzluktan dolayı çok ciddi sıkıştı. Bu yolsuzluktan kurtulmak için 'paralel devlet' diye muhayyel bir tehdit oluşturdu. Ona bir çuval, torba dikti. Kanaatim o ki, şimdi kendi oluşturduğu yargı ve polis, Başbakan da ‘birilerini örgüt ilan etmek iki polis bir yargıca bakar’ demişti. Şu anda, bu örgütü oluşturmanın altyapısını hazırlıyor, yollarını yapıyor, diye düşünüyorum. Hızla bir tek adam, tek parti yönetimine doğru gidiyoruz. Allah, sonumuzu hayır eylesin.”
CİHAN

Yorumlar