Doç. Dr. Akpınar: İran mut’ayı istihbarat aracı olarak kullanıyor

Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Akpınar, mut’a nikahının istihbarat birimleri tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, özellikle İran istihbaratının bu yolla çalıştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Doç. Dr. Akpınar: İran mut’ayı istihbarat aracı olarak kullanıyor

Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Akpınar, mut’a nikahının istihbarat birimleri tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, özellikle İran istihbaratının bu yolla çalıştığını söyledi. İran’ın toplumsal yapı olarak da göründüğü gibi olmadığını belirten Akpınar, “Toplumsal doku olarak Türkiye’nin İran’dan daha sağlam olduğunu düşünüyorum. Türkiye laik bir cumhuriyet olmasına rağmen İran’a göre fuhuş, ahlaksızlık, alkol, uyuşturucu gibi şeyler, şeriatla idare edilen İslamcı bir İran’dan daha sağlamdır.” dedi.

Yeni Ümit Dergisi tarafından düzenlenen ‘Ailenin Korunması ve Mut’a Fitnesi Sempozyumu'nda konuşan Doç. Dr. Mahmut Akpınar, mut’a nikahının siyasi ve politik bir araç olarak istihbarat birimleri tarafından kullanıldığını söyledi. Mut’anın uluslararası ilişkilerle yakından alakalı olduğunu kaydeden Akpınar, “Özellikle son 10 yılda İran’ın siyasi nüfuzunun arttığı dönemde mut’anın İran nüfuzunu ve etkinliğini siyasi, ekonomik, iş dünyası üzerinde bir silah ve angajman aracı olarak kullandığını ve Orta Doğu ve İslam coğrafyası üzerinde ciddi bir etki oluşturduğunu düşünüyorum. Öncelikle kadının cinsellikte araç olarak kullanılması, servisi güçlü olan pek çok devlette vardır. Kadınlar ticaret unsuru olarak kullanıldığı gibi istihbarat servisleri tarafından siyasi ve politik araç olarak da kullanılmıştır. Çin, Orta Asya’daki devletleri yıkmak için güzel kızlarını kullanmıştır. Kadınları istihbarat ve politik araç olarak kullanan belli başlı güçler vardır. KGB bunu zamanında etkili bir şekilde kullanmıştır. Mossad yoğun olarak kullanıyor. İran istihbarat birimleri kadını kullanıyor. Buna göre tedbirlerin alınması lazım. İstihbarat birimleri son zamanlarda erkekleri de kadınlara karşı kullanmaya başladı.” diye konuştu.

"İSTİHBARAT SERVİSLERİ GÜZELLİK SALONLARINI KULLANIR"

İstihbarat servislerinin kullandığı enstrümanlardan haberdar olunamayacağına dikkat çeken Akpınar, şöyle devam etti: “Filmlerde gördüğümüz ajan tipi gözlük takan kişilerin istihbaratçı olduğunu zannederiz. Ama güzellik salonları, saunalar, mankenlik ajansları gibi yerlerin bir arkasında servislerin olduğunu söyleyebiliriz. Son zamanlarda ne o kullanılan kadınlar ne de o tuzağa düşen insanlar kendisinin sadece bir güzellik salonuna gittiğini düşünür. Saunaya gittiğini düşünür. Onun bir arkasında saunadan görüntü alan servisin olduğunu, arşiv oluşturduğunu ve daha sonra karşısına çıkacağını bilmez. Bazen de özellikle üst düzey siyasetçi ve bilim adamları tesadüf olarak karşılaşabilir. Mesela TÜBİTAK’ta çalışan bir bilim adamının peşine bir kadın takıp arkasından kovalamayabilir. Çok tabi bir halde tabii bir ortamda tuzağa düşen kişi olayların tabii geliştiğini zanneder. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri İsrail’in nükleer bilgileriyle ilgili dış dünyaya bunla ilgili talimat veren Yahudi Mordahan Vanunu isimli kişi. Bu İsrail’in gizli bir şekilde silah üretmesinden rahatsız olunca bilgileri paylaşır. Mossad, Paris’te bir otelde tamamen tesadüf eseri karşılaşmış cazip bir kadınla beraber olur ve o kadın onu İsrail’e teslim eder. Önemli iş yapan insanlar sır taşıyan kişilerin tedbirli olmaları gerekir. Beklenmedik bir anda tuzağa düşürülebilir. Bu işler en fazla İran’da yapılır. Güçlü bir ülkedir.”

Toplumsal doku olarak Türkiye’nin İran’dan daha sağlam olduğunu söyleyen Akpınar, “Bir kısım verileri karşılaştırdığınızda Türkiye laik bir cumhuriyet olmasına rağmen İran’a göre fuhuş, ahlaksızlık, alkol uyuşturucu gibi şeylerde laik bir Türkiye şeriatla idare edilen İslamcı bir İran’dan daha sağlamdır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar