Diyetisyen Deniz: Acı biber tüketimi zayıflamaya yardımcı oluyor

Diyetisyeni Duygu Deniz, acı biber tüketmenin metabolizma hızını artırarak zayıflamaya yardımcı olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Diyetisyen Deniz: Acı biber tüketimi zayıflamaya yardımcı oluyor

Diyetisyeni Duygu Deniz, acı biber tüketmenin metabolizma hızını artırarak zayıflamaya yardımcı olacağını söyledi.

Metabolizma hızını, kişiden kişiye değişen ve doğuştan gelen günlük alınan kaloriyi yakma durumu şeklinde tanımlayan Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, yazın yaklaştığı günlerde zayıflamak isteyenlere metabolizmayı hızlandırıcı mucizevi besinler hakkında bilgi verdi.

Acı biber ve acı baharatların bu besinlerin başında geldiğini belirten Diyetisyen Duygu Deniz, yeşil ile beyaz çay, kafein ve kırmızı meyvelerin de metabolizma hızını artırdığına dikkat çekti. Diyetisyen Duygu Deniz, “Zaman zaman piyasada acı biber özü kullanılarak çeşitli zayıflama ilaçları da yapıldığını görüyoruz. Elbette biz bunları tavsiye etmiyoruz, çünkü zaten acı biberin kendisinin tüketilmesi de aynı etkiyi sağlıyor. Bu nedenle acı biberin kendisini tüketemiyorsak da, acı oranı az olan baharatlar da tüketmekte fayda var. Diğer, kimyon, nane, zencefil gibi baharatlar da antioksidan oldukları için yenilenme sağlıyor ve metabolizma hızını zamanla artırıyor. Yine günde en fazla 3 fincan olmak şartıyla kahve tüketimi de metabolizma hızını artırıyor. Ancak kişi kilo problemi yaşıyorsa, kahveye ilaveten süt tozu yerine yarım yağlı ya da katkısız kahve tercih etmeli. Bunun dışında böğürtlen, yaban mevsimi, frambuaz gibi yaz meyveleri hem antioksidan hem de kalp sağlığının koruduğu için metabolizma hızını artırıyor.” diye konuştu.

-SPOR VE ARA ÖĞÜN DE METABOLİZMA HIZI İÇİN ÖNEMLİ

Metabolizma hızının erkeklerde kadınlardan daha fazla olduğunu belirten Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, “Bu, aynı zamanda yaşa ve vücuttaki kas kitlesine göre de değişir. Erkeklerde kas kitlesi kadınlardan daha fazla olduğu için metabolizma hızı kadınlardan daha fazladır. Ama spor yapmayı alışkanlık haline getirmiş olan kadınlarda da metabolizma hızı yüksektir.” diye konuştu.
Metabolizma hızını artırmak için spor yapmanın yanı sıra ara öğünün de önemli olduğunu vurgulayan Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, “Vücut ne kadar sık yiyecek alırsa metabolizma hızı da o oranda artar. Günlük, 3 saat arayla 5 ya da 6 öğün yemek, enzimleri, sindirim sitemini ve organları çalıştıracağı için metabolizma hızını artıracaktır. Bu nedenle zayıflamak için çaba gösterenlere az miktarlardaki ara öğünleri mutlaka öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar