Diyarbakırlılar 21 metrelik Adana kebabı 5 dakikada bitirdi

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bir kebapçı açılışında Diyarbakır'ın plaka numarası olan 21 metrelik Adana kebap yapıldı. 10 usta tarafından 30 kilogram et kullanılarak hazırlanan kebabın bütün aşamaları vatandaşları tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlılar 21 metrelik Adana kebabı 5 dakikada bitirdi

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bir kebapçı açılışında Diyarbakır'ın plaka numarası olan 21 metrelik Adana kebap yapıldı. 10 usta tarafından 30 kilogram et kullanılarak hazırlanan kebabın bütün aşamaları vatandaşları tarafından da takip edildi. 21 metrelik kebap piştikten sonra yaklaşık 200 kişi tarafından 5 dakikada tüketildi.

200 kişilik kıymanın kullanıldığı kebap için özel şiş ve mangal kullanıldı. Kebapçının bahçesine kurulan özel düzeneğin üzerine bırakılan dev şişe iki usta saatler süren çalışmanın ardından kıymayı şişeye tutturdu. Daha sonra çok sayıda personelle kebap kaldırılarak mangala konuldu. Dev kebabın mangalda çevrilmesi yine çok sayıda personel usta tarafından yapıldı. Kebap pişirildikten sonra masaya taşınması ilginç görüntülere sahne oldu. Ustalar, kebabı masaya taşımak için cadde üzerindeki araçların üzerinden geçirmek zorunda kaldı. Güneydoğu’da bugüne kadar yapılan en büyük kebap, masaya konulduktan sonra açılışa katılan davetliler ile lokantasının müşterileri tarafından tüketildi. İşyeri yetkilisi Neşat Adıgüzel, Diyarbakır halkına gerçek Adana kebabını tattırmak istediklerini dile getirdi. Adana kebabının tescilli olduğunu, yağ, et ve baharat oranın belli olduğunu anlatan Adıgüzel, “ Adana kebabının yüzde 87’i kuzu eti yüzde 13’ü ise kuyruk yağından oluşmaktadır. Biz bu kebap için 30 kilodan fazla kıyma kullandık ve halkın hizmetinde olduğumuzu belirttik” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar