Diyarbakırlı öğrenciler kumbaralarını kitaplar için açtı

Kaynak Kültür Yayın Grubu Diyarbakır’da Dicle Eğitim Kurumları ve NT mağazaları işbirliğiyle öğrencilere yönelik kitap şenliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlı öğrenciler kumbaralarını kitaplar için açtı

Kaynak Kültür Yayın Grubu Diyarbakır’da Dicle Eğitim Kurumları ve NT mağazaları işbirliğiyle öğrencilere yönelik kitap şenliği düzenledi. Aylar öncesinde okullarda dağıtılan kumbaraları alan öğrenciler, kitap şenliğinin yapıldığı gün kumbaralarını açarak çok sayıda kitap aldı. Şenliğe binlerce öğrenci ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen proje kapsamında daha önce birçok il ve ilçede yapılan kitap şenliğinin bu seferki durağı Diyarbakır’dı. Kayapınar ilçesinde Dicle Koleji Spor Salonu'nda düzenlenen şölene binlerce minik öğrenci, öğretmeniyle birlikte katıldı. Açılış töreninde minikleri Kaynak Kültür Yayın Grubu’nun sürprizi karşıladı. Çizgi film kahramanı Keloğlan ve arkadaşlarının gösterisini izleyen minikler daha sonra kumbaralarında biriktirdiği parayla stantları gezerek kitaplar aldı. Şenliği ziyaret eden öğrencilere hikâye kitapları hediye edildi. Kaynak Yayınları Bölge Temsilcisi Veysel Yavuzpayı, çocukların kitaplarla daha çok iç içe olmalarını sağlama amacıyla bu tür etkinlikleri düzenli olarak yaptıklarını dile getirdi. Çocukların harçlarıyla kitap ve bunları sergilemenin hem okuma alışkanlığını hem de kitaplar hakkında detaylı bilgi olmalarını sağladığını anlatan Yavuzpayı, özellikle velilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını getirdi. Yavuzpayı, yazarların sergi kapsamında çocuklarla bir araya gelmesinin de kitap okuma alışkanlığının kazanılması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
CİHAN

Yorumlar